NAJČUDNIJE VIJESTI IKAD OBJAVLJENE O KIM JONG UN-U: Naučio voziti sa tri godine, ovisan o siru i još nešto ZANIMLJIVO!

Svijet
NAJČUDNIJE VIJESTI IKAD OBJAVLJENE O KIM JONG UN-U:  Naučio voziti sa tri godine, ovisan o siru i još nešto ZANIMLJIVO!
.

Međusobne prijetnje napadom koje izmjenjuju Washington i Pjongjang nedavno su zabrinule i Rusiju čiji je ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao  da je rizik vojnog sukoba zbog sjevernokorejskoga nuklearnog programa vrlo visok te da je Moskva duboko zabrinuta međusobnim prijetnjama. I dok se svijet bavi potencijalnim napadom, mediji se bave osebujnim vođom Sjeverne Koreje, Kim Jong-unom i bizarnostima vezanim uz njega.

U jeku medijskih natpisa o mogućem nuklearnom napadu dviju velesila,  SAD-a i Sjeverne Koreje, koji su uslijedili nakon što je Sjeverna Koreja objavila kako je izradila detaljan plan napada na američku vojnu bazu Guam, nakon čega je Donald Trump pobjesnio te im poručio da će biti dočekani “vatrom i bijesom kakve svijet nije vidio”, ako Kim Jong – un nastavi prijetiti Sjedinjeneim Državama, lik i djelo sjevernokorejskog vođe medijima je i javnosti zanimljiv i na vrhuncu krize.
Iako ih je moglo biti i više od pet, ove “činjenice” koje su se o mladom lideru Sjeverne Koreje u medijima pojavile doista su bizarne.


Naučio je voziti u dobi od tri godine
Prema sjevernokorejskom školskom kurikulumu, djeci se u školama govori kako je Kim Jong-un bio čudo od djeteta koje je naučilo upravljati automobilom sa samo tri godine dok je s devet godina već pobjeđivao na jedriličarskim utrkama, prenosi The Telegraph.

Imao je plastične operacije
“Režim želi da narod Sjeverne Koreje Kim Jong-una doživi kao inkarnaciju Velikog Vođe Kim Il-sunga pa su ga nadebljali, temeljito obučili te mu napravili i nekoliko plastičnih operacija kako bi izgledao poput svog djeda “, rekao je šef južnokorejske institucije koja se bavi proučavanjem Sjeverne Koreje, Kim Kwang-in, za New York Times.


On je najseksi čovjek na svijetu
Godine 2012. online glasilo Komunističke partije Kine ozbiljno je shvatilo objavu satiričke web stranice The Onion koja je sjevernokorejskog diktatora proglasila najseksi živućim muškarcem pa su tu vijest i objavili.


Ovisan je o siru
Godine 2014. krenule su glasine o bolesti Kim Jong-una koja se uvelike povezivala s njegovom pretjeranom ljubavi prema siru. Sir je jako zavolio dok je studirao u Švicarskoj, a zbog nagomilanih kilograma koje je natukao zahvaljući siru, Kim Jong-un je navodno slomio i dva zgloba.


Popeo se na najvišu planinu Sjeverne Koreje
U travnju 2015. Kim Jong-un se popeo na najvišu planinu Baekdu  u Sjevernoj Koreji, noseći odijelo i svečane cipele, prenijeli su državni mediji u toj zemlji. S preko 2700 metara visine ta je planina gotovo dvadeset puta viša od Velike piramide u Gizi.

Ne propustite