STANJE NA CESTAMA Vjetar u cijeloj zemlji uzrokovao probleme u prometu, opet nas čekaju ogromne gužve

Region
STANJE NA CESTAMA Vjetar u cijeloj zemlji uzrokovao probleme u prometu, opet nas čekaju ogromne gužve
.

Zbog prometne nezgode na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Mali Zaton vozi se otežano, jednim trakom, uz regulaciju prometne policije, izvijestili su u nedjelju iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Od 7,35 sati c između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve skupine vozila, a zbog povremeno jakih, bočnih udara vjetra na vijaduktu Božići vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora. Na naplati Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.

Tokom dana vrlo gust promet, uz vožnju u koloni i povremene zastoje, očekujemo na svim važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče , A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Savjetujemo vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tokom vikenda i povodom blagdana Velike Gospe, zabrane za teretna motorna vozila na pojedinim cestama u Istri i priobalju iznad 7,5 t bit će: u nedjelju, 13. augusta od 12 do 23 sata; u ponedjeljak, 14. augusta od 15 do 23 sata i u utorak, 15. augusta od 14 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (Lička magistrala).

U prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Korčula-Prigradica-Hvar-Split; Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split.

Ponovno je uspostavljenja trajektna linija Rogač-Split.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat...), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina...), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Vjetar uzrokovao probleme u prometu oko Dubrovnika

Jak vjetar u nedjelju ujutro uzrokovao je probleme u zračnom prometu na jugu Hrvatske, pa je tako nekoliko zrakoplova preusmjereno na druge zračne luke, potvrđeno je u nedjelju iz Zračne luke Dubrovnik.

''Imali smo jutros nekoliko zrakoplova koji nisu sletjeli, ali nadamo se da će se situacija kroz dan normalizirati. Easyjet je produžio za Brindisi, Transavia je otišla u Zadar, a Alitalia je produžila u Tirenu. Ostali zrakoplovi su normalno sletjeli i poletjeli'', rekao je Miho Zglav, šef smjene prihvata i otpreme Zračne luke Dubrovnik.

Prema informacijama objavljenim na stranicama HAK-a, u cestovnom prometu nije bilo poremećaja, no to nije slučaj i za pomorski promet gdje je u prekidu katamaranska linija Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split.

Ne propustite