ZA ONE KOJI SE UJUTRO NE MOGU ODVOJITI OD KREVETA: Ovdje je 8 načina za brže i lakše buđenje

Zanimljivosti
ZA ONE KOJI SE UJUTRO NE MOGU ODVOJITI OD KREVETA: Ovdje je 8 načina za brže i lakše buđenje
.

Ako se po jutru dan poznaje, nek vam jutro onda bude baš onakvo kakvo treba biti.
   

Imate li problema s jutarnjim buđenjem? Nikako se ne možete razbuditi, odgađate alarm za alarmom te se još dugo nakon buđenja vučete po kući kao zombi? Stanite tome na kraj jednostavnim trikovima, da od jutra budete budniji, veseliji s puno više energije.

1. Nježniji alarm

Ujutro se potrudite izbjegavati šokove pa krenite s alarmom. Ako vas budi glasna muzika, pokušajte ga zamijeniti nježnijim zvukovima na koje ćete se kroz nekoliko dana naviknuti, da vam jutra od prve sekunde budu malo manje stresna.

2. Istezanje

Samo lagano istezanje u svim stranama dat će vam pristojnu injekciju energije, pa se konačno možete odlijepiti od zone kreveta.

 

3. Čaša vode

Za automatsko buđenje metabolizma nema boljeg od čaše vode.

4. Vježba

Čak i ako niste jutarnji tip, nekoliko minuta vježbanja utrostručit će vašu energiju i probuditi sva vaša čula.

5. Jedna kafa

Trudite li se svaku slobodnu minutu ujutro posvetiti kafi, znajte da će vam previše kave pružiti kontra efekt i vratiti vam nekoliko sati nakon buđenja.

Slikovni rezultat za žena pije kafu
6. Tuširanje

Poslije vježbe je najbolje opustiti i dodatno razbuditi tijelo pod tušem. Kapljice će vas dodatno razbuditi i stimulirati za nastavak dana.

7. Doručak

Tijelu treba energija, a najbolji je izvor hrana. No, birajte kvalitetne namirnice kako bi vam doručak bio uravnotežen i pružio vam sve što vam treba da izdržite do ručka.

 

8. Rutina

Ako ćete organizam naviknuti na sličan tajming polaska na spavanje i buđenja, imat ćete puno manje problema s uspavljivanjem i buđenjem.

Ne propustite