AUSTRIJA

STRAŠNO NEVRIJEME: Vjetar čupao drveće i lomio sve pred sobom, ima i povrijeđenih (VIDEO)

Objavljeno:11.08.2017 - 09:18
A A A Times Arial

Jako nevrijeme sinoć je zahvatilo dijelove Austrije, prouzrokovalo veliku štetu, ali i napravilo probleme u željezničkom i automobilskom saobraćaju.

U jednom kampu u mjestu Melbrik, prema policiji, jak vjetar sa kišom oborio je više kamp-prikolica, a tri osobe, među kojima je jedno dijete, povrijeđene su polomljenim granama.

.

Policija je, zbog opasnosti po kampere, morala da evakuiše čitav kamp, u kojem je boravilo 50 osoba.

U pokrajini Koruška oštećeno je više kuća, kao i automobila od drveća koje je iščupao jak vjetar.

Oluje je zahvatila i pokrajine Donja Austrija, Štajersku, Salcburg, Tirol i Burgenland, kao i Beč.

U Donjoj Austriji drveća su padala na puteve, kuće i dalekovode.

Vjetar je "protutnjao" na teritoriji opštine Baden brzinom od 100 kilometara na čas, te obilne padavine poplavile su brojne saobraćajnice.

U Burgenlandu zbog posljedica oluje više puteva je bilo blokirano, a među njima i autoput Ostautoban (A4), koji vodi ka Mađarskoj, koji je satima bio zatvoren zbog drveća koje je palo na automobile.

Vozilima za čišćenje snijega nadležne vlasti sklanjali su polomljene grane i drveća sa kolovoznih traka sve do ranih jutarnjih sati.

Uslijed nevremena došlo je i do prekida u željezničkom saobraćaju, a pogođena je pruga u Burgenlandu i Donjoj Austriji, te tako, između Vulkaprodersdorfa i Ajzenštata, vozovi privremeno nisu mogli da saobraćaju.

Isto tako željeznički saobraćaj bio je u prekidu i između Bruk an der Lajta i Nikelsdorfa, graničnog mjesta sa Mađarskom.

I u Tirolu i Salcburgu nevrijeme je dovelo do problema u saobraćaju pa su pojedine saobraćajnice bile zatvorene zbog odrona.

 

(Kurir.rs)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!