MISTERIJA BRUTALNOG UBISTVA: Pronađena je raskomadana, svaki dan policija pronalazi dijelove njenog tijela po gradu (VIDEO)

Svijet
MISTERIJA BRUTALNOG UBISTVA: Pronađena je raskomadana, svaki dan policija pronalazi dijelove njenog tijela po gradu (VIDEO)
.

Prostitutka Marija A. (48) zvana Rosa ubijena je u Hamburgu. Ubica ju je raskomadao, a dijelove njenog tijela sakrio po cijelom gradu. Policija skoro svaki dan pronađe po neki dio leša.

Donji dio tijela i gornji dio jedne noge pronašli su 3. avgusta na obali Labe. Torzo je pronađen u kanalu.

U utorak popodne u drugom kanalu pronađen je još jedan dio tijela. Navodno ruka. Donji dio jedne noge našao je prolaznik u sredu popodne u vodi u blizini brane. Zadnji komad tijela pronađen je u četvrtak takođe u kanalu između dva mosta.

Helmut Kari (75), psiholog kaže da bi u ovom slučaju moglo da se radi o dva tipa zločinca.

- Ili je riječ o ekstremno brutalnom ubici koji komadanjem tijela i njihovim skrivanjem želi da prikrije zločin ili je riječ o perverznom ubici kojem komadanje tijela predstavlja zadovoljstvo - kaže Kari.

O tome šta je moglo da bude motiv za ovakvo iživljavanje, psiholog je rekao:


- Moguće je da ubistvo ima seksualni aspekt ili da ubica generalno mrzi žene. Moguće je da su žene, recimo njegova majka, u prošlosti imale negativan uticaj na njega.

Psiholog tvrdi da se slučajevi kompletnog komadanja tijela pojavljuju jednom u pet godina.


Stručnjaci misle da ubica ima jaku volju i očito jaku emotivnu motivaciju. Vjeruju da je tijelo raskomadao električnom testerom, sekirom ili nožem za klanje. Marija A. nestala je 1. avgusta.

Ne propustite