EKSTREMNO BRUTALNO: Ubistvo prostitutke užasnulo građane!

Svijet
EKSTREMNO BRUTALNO: Ubistvo prostitutke užasnulo građane!
.

U Hamburgu je ubijena prostitutka Maria A. (48) poznatija kao Rosa. Nesretna Roza je imala užasnu smrt. Naime, ubica je raskomadao dijelove njenog tijela sakrio po cijelom gradu. Policija gotovo svaki dan pronađe dio leša.

Donji dio tijela i gornji dio jedne noge našli su 3. augusta na obali Labe. Torzo je pronađen u kanalu. U utorak popodne u drugom kanalu pronađen je još jedan dio tijela. Navodno ruka. Donji dio jedne noge našao je prolaznik u srijedu popodne u vodi u blizini brane. Posljednji komad tijela pronađen je u četvrtak takođe u kanalu između dva mosta.

 

Helmut Kiri (75), psiholog kaže da bi se u ovom slučaju moglo raditi o dva tipa zločinca.

"Ili je riječ o ekstremno brutalnom ubici koji komadanjem tIJela i njihovim skrivanjem želi da prikrije zločin ili je rIJeč o perverznom ubici kom komadanje tIJela predstavlja zadovoljstvo", kaže Kiri. O motivu kaže slJedeće: "Moguće je da ubistvo ima seksualni aspekt ili da ubica generalno mrzi žene. Moguće je da su žene, recimo njegova majka u prošlosti imale negativan uticaj na njega. Psiholog tvrdi da je kompletno rasJecanje tIJela kao u ovom slučaju rIJetko. Takav slučaj pojavljuje se jednom u pet godina".

 

Stručnjaci misle da ubica ima jaku volju i očigledno jaku emotivnu motivaciju. VJeruju da je tIJelo raskomadao električnom testerom, sJekirom ili nožem za klanje. Maria A. nestala je 1. aUgusta, piše Bild.

Ne propustite