SPAVALI POD VEDRIM NEBOM: Šumara beskućnika i njegovu suprugu udomio je dobar čovjek!

Region
SPAVALI POD VEDRIM NEBOM: Šumara beskućnika i njegovu suprugu udomio je dobar čovjek!
.

Mladi par iz Podravske Moslavine koji je pod vedrim nebom spavao sedmicu jer ih niko nije želio primiti našao je novog stanodavca.

Nakon što su više od sedmicu Saša Grinfelder (34) i njegova nevjenčana supruga Kristina iz Podravske Moslavine, za vrijeme toplinskog vala proveli su na otvorenom spavajući pod vedrim nebom uz Dravu, javio se Krešimir Satzić iz Satrigrada kod Koprivnice koji je odlučio udomiti ih kod sebe.

Novi stanodavac kaže da se na ovaj korak odlučio čim je čuo za dvoje mladih koje niko ne želi primiti, unatoč nesmiljenoj vrućini i nehumanim uvjetima, jer je prije nekoliko godina i sam bio u sličnoj situaciji i zna kakav je osjećaj bespomoćnosti i života bez krova nad glavom.

Kako posjeduje i jednu stariju kuću u kojoj nitko ne živi, Stazić je sa suprugom jučer sjeo u auto i zaputio se put Podravske Moslavine gdje je pronašao Sašu i Kristinu i odmah ih dovezao u njihov novi dom. “Nastojat ćemo da se kod nas osjećaju dobrodošlo i sigurno, jer to je ono što im trenutačno najviše nedostaje”, kazao je Stazić za Glas Slavonije. Mladi par s novim stanodavcem je dogovorio kako će plaćati samo režije, a Saša je odmah podnio zahtjev u Hrvatskim šumama kako bi ga iz Slatine prebacili u Koprivnicu, gdje će također raditi kao drvosječa.


Tražio premještaj
Saša je inače doseljenik u Podravsku Moslavinu jer je prije četiri mjeseca ondje dobio posao u Šumariji. Stoga je i želio živjeti ondje, no u situaciji kada je danima živio pod vedrim nebom kaže da bi prihvatio i smještaj u Viljevu, Slatini, ili bilo gdje drugdje. Priča i kako im je u njihovoj nevolji tvrtka u kojoj radi izišla ususret i dala nekoliko slobodnih dana da se smjeste, no nitko nije mogao niti slutiti da će se naći u situaciji da će tolike dane provesti na otvorenom.
Nakon objavljene priče o Saši i Kristini javili su se i njhovi bivši stanodavci. Oni tvrde kako su sretni što su otišli jer su “bili strašno neuredni te da su čisteći smeće za njima našli medicinsku dokumentaciju i otpusno pismo Saše Grinfeldera s psihijatrije KBC-a Osijek od 15. jula, u kojem stoji da je riječ o emocionalno nestabilnoj ličnosti koja je u višegodišnjem psihijatrijskom tretmanu zbog smetnji u sklopu graničnog poremećaja ličnosti i alkoholne ovisnosti. Navodi se i kako je ovaj boravak u bolnici bio zbog njegovog agresivnog ponašanja i suicidalnih namjera”.


Njihove navode Saša je oštro demantirao. Kazao je da ne konzumira alkohol te kako se incident pod utjecajem alkohola dogodio samo jednom u situaciji kada je bio očajan zbog onog u čemu se našao. Za neurednost proziva svoju bivšu suprugu koja je odande ranije odeselila.

(Novi.ba/Net.hr)

Ne propustite