Otkrijte zbog čega se ujutro budite NATEČENOG LICA - Razloga ima DOSTA!

Moda i ljepota
Otkrijte zbog čega se ujutro budite NATEČENOG LICA - Razloga ima DOSTA!
.

Postoji bar deset razloga zbog kojih se ljudi ujutro bude otečenog lica.  Pročitajte u nastavku...

Taj problem najčešće pogađa žene, koje još satima nakon buđenja osjećaju otečenost kapaka, često i cijelog lica, a ni muškarci, iako su u manjini, nisu imuni na taj problem.

Razlozi mogu biti mnogobrojni; neki su kratkoročni, a neki dugoročni te mogu biti jasan znak da se vaše tijelo bori protiv vaših životnih navika ili vam signalizira zdravstveni problem.

1. Previše alkohola

Ako ste prilično tulumarili noć prije, vaš će se organizam tijekom noći svojski boriti da smanji količinu alkohola koja kola tijelom zbog čega će se povećati razina limfe te utjecati na otečenost lica. 


2. Previše vode prije spavanja

Zdravo je piti puno tekućine preko dana, ali ne i uvečer jer će organizam u ležećoj pozi malo teže apsorbirati veću količinu vode. Zato ćete ujutro biti otečeniji.

3. Šminka

Ako ste se nakon burnije noći bacile u krevet bez skidanja šminke, pogotovo maskare, moguće su alergijske reakcije na ostatke prljave šminke. Pogotovo oko očiju. 


4. Mjesečnica

Zbog tipičnih hormonalnih promjena, neke žene u PMS-u primjećuju ujutro jaču otečenost područja oko očiju te otečenije noge uvečer. To je zato što vaše tijelo sada zadržava nešto više vode u organizmu pa pokušajte preko dana piti malo više vode.


5. Previše soli

Ako ste ljubitelj(ica) slanije hrane, možda vas jutarnje otečeno lice pokušava upozoriti da smanjite unos soli. 

6. Previše gotove hrane

I previše pojačivača okusa, jer su veliki krivac prekomjernog zadržavanja vode u organizmu. Ako je to i vaš problem, a nekako se ne možete oduprijeti, probajte barem uvečer pojačati unos zdravijih namirnica, poput svježe ribe, voća i povrća. Bez puno soli, naravno.

--->

 

Ne propustite