BUKTI VELIKI POŽAR: Jedan vatrogasac ozlijeđen, nastao prometni kolaps (VIDEO)

Region
BUKTI VELIKI POŽAR: Jedan vatrogasac ozlijeđen, nastao prometni kolaps (VIDEO)
.

Zbog požara je zatvorena brza cesta Solin - Klis pa su se na izlazu iz Splita i u Solinu stvorile kilometarske kolone. Nastao je totalni prometni kolaps. Na izlaz iz Splita čekalo se barem sat vremena. Iza 17 sati brza cesta je ponovno otvorena.

Naime ponovo je buknuo požar kod Splita. Na predjelu Majdana između Klisa i Solina u gustoj borovoj šumi planulo je iza 14 sati, a vatra se brzo širila te je zaprijetila naselju Klis Kosa. Došla je do prvih kuća, iz jedne je evakuiran nepokretni invalid. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, sve kuće su spašene, osim jedne drvene montažne koja je u potpunosti izgorjela. Jedna starica se nagutala dima pa je prebačena u bolnicu.

Nad požarištem su se ubrzo pojavile zračne snage. Tri kandera i dva helikoptera napravili su veliki posao. U niskom ljetu precizno su bacali vodene bombe. Požar je oko 16.30 sati stavljen pod kontrolu.

Na izlazu iz Splita stvorile se kilometarske kolone

Gradonačelnik Solina: Ne mogu se oteti dojmu da se neki požari nisu dogodili slučajno"

Na požarištu smo zatekli i gradonačelnika Solina Dalibora Ninčevića. "Izgorjelo je dosta terena, vjerujemo da ćemo uspjeti lokalizirati požar. Čuli smo da je vatra došla među kuće, ali kuće nisu ugrožene. Situacija nije dobra. Gori borova šuma. Veliki broj vatrogasaca je na terenu", kazao je za Index.

"Ne mogu se oteti dojmu da se neki od ovih požara nisu dogodili slučajno", dodao je Ninčević.

I od drugih ljudi čuli smo sumnje kako je ovaj požar potpaljen. Navodno je izbio kraj ceste na putu od Majdana prema Klis Kosi. Još dok se vatra nije ugasila, požarište su obilazili policajci. Kada se sve pogasi, pronaći će centar požar i napraviti očevid kako bi se utvrdio uzrok požara.

Vatrogasac ozlijeđen na požarištu

Vatrogasac, član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vranjic, ozlijeđen je u srijedu popodne na požarištu na području Klisa te je vozilom hitne pomoći prevezen na odjel za plućne bolesti splitskog KBC-a i stanje mu je stabilno, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom centru u Splitu.

Ozlijeđeni vatrogasac bio je angažiran na gašenju požara u području Majdana kod Klisa, a prema informacijama iz DVD-a Vranjic, trenutačno se osjeća dobro.

 

Ne propustite