NOVI NAPAD: Terorist koji se zabio autom u vojnike upucan i uhapšen

Svijet
NOVI NAPAD: Terorist koji se zabio autom u vojnike upucan i uhapšen
.

Nepoznati napadač vozio je BMW, uhapšen je nakon potjere na autocesti A16 sjeverno od Pariza. Pogođen je sa šest metaka, a jedan vojnik također je pogođen zalutalim metkom. Napadač je bio nenaoružan i trenutno se nalazi u bolnici u kritičnom stanju. Očevici kažu da su vidjeli BMW izrešetan mecima.

Terorist koji se u Parizu automobilom zabio u grupu vojnika i ozlijedio njih šestoro upucan je i potom uhićen, javlja BFMTV, francuska podružnica CNN-a.
 
 
Šestoro vojnika ozlijeđeno, nema mrtvih
 


Sigurnosne službe otkrile su samo da je napadač rođen 1980. Francuska antiteroristička jedinica istražuje napad koji se dogodio u 8 ujutro po lokalnom vremenu, a koji je ministrica obrane Florence Parly opisala kao “kukavički i teroristički čin”. Ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb opisao ga je kao “namjeran čin” koji “nije mogao biti nesreća”.

Očevici su za France 24 opisali kako je napadač čekao u zasjedi vojnike koji su izišli iz obližnje vojarne na Place de Verdun u sjevernom pariškom predgrađu Levallois-Perret. Potom se zabio u njih velikom brzinom. Šestoro vojnika je ozlijeđeno, od čega troje teže.

Ne propustite