Magija za kosu: Eterična ulja

Moda i ljepota
Magija za kosu: Eterična ulja
Ispucali vrhovi, suha kosa, sklonost prebrzom mašćenju ili sklonost pojačanom opadanju kose, samo su neki u nizu takvih problema.

Ispucali vrhovi, suha kosa, sklonost prebrzom mašćenju ili sklonost pojačanom opadanju kose, samo su neki u nizu takvih problema. Ipak, ono čime želimo da vas ohrabrimo, jeste činjenica da svaki od navedenih i brojne druge probleme sa kosom, možete riješiti brzo i lako i to uz pomoć eteričnih ulja, piše lepotica.rs.

ETERIČNO ULJE LAVANDE ZA NJEGU SVIH TIPOVA KOSE:

Eterično ulje lavande, efikasno je kao sredstvo za njegu svih tipova kose. Ovo ulje, veoma uspješno reguliše mjeru lučenja sebuma, pa vam kosa zahvaljujući njemu nikada ubrzo nakon pranja neće biti masna i izgledati slijepljeno. Uz to, ovo ulje, sprečava pojavu masne peruti i veoma aktivno njeguje kožu glave, pojačava njenu prokrvljenost i samim tim podstiče zdrav i normalan rast kose. Istovremeno, eterično ulje lavande djeluje pozitivno i na suhu i oštećenu kosu, ubrzavajući njeno obnavljanje.

ETERIČNO ULJE KAMILICE ZA SJAJ I BLISTAVOST KOSE:

Eterično ulje kamilice, vraća i pospješuje sjaj kose. Štiti zdravlje kože glave i eliminiše iritacije tjemena.

chamomile

ETERIČNO ULJE BADEMA ZA NJEGU SUHE, ISPUCALE I OŠTEĆENE KOSE:

Eterično ulje badema, odlično je za njegu suhe, ispucale i oštećene kose. Takvoj kosi, ovo ulje vraća vitalnost i blistavost. Pored eteričnog ulja badema, isto djelovanje na suhu, ispucalu i oštećenu kosu imaju i sledeće vrste eteričnih ulja:

– Eterično ulje susama,

– Eterično ulje jojobe,

– Eterično ulje semena šargarepe,

– Eterično ulje avokada,

– Eterično ulje sandalovine.

ETERIČNO ULJE RUZMARINA ZA NJEGU KOSE SKLONE MAŠĆENJU:

Eterično ulje ruzmarina, predstavlja savršeno sredstvo za rješavanje problema brzog mašćenja kose. Nakon samo nekoliko tretmana ovim uljem, kosa počinje znatno sporije da se masti i dolazi do jačanja otpornosti dlake.

rosemary

Pored eteričnog ulja ruzmarina, isto djelovanje na kosu sklonu brzom mašćenju imaju i sljedeće vrste eteričnih ulja:

– Eterično ulje bosiljka,

– Eterično ulje čempresa,

– Eterično ulje limuna,

– Eterično ulje eukaliptusa,

– Eterično ulje koštica kajsije,

– Eterično ulje žalfije.

ETERIČNO ULJE KEDRA PROTIV OPADANJA I ZA BRŽI RAST KOSE:

Eterično ulje kedra, savršeno je kao sredstvo za spriječavanje opadanja kose i kao sredstvo za pospješivanje rasta kose. Ono što je važno reći, jeste da ovu vrstu eteričnog ulja, možete koristiti bez obzira na to da li imate suhu ili masnu kosu. U oba slučaja, eterično ulje kedra će djelovati efikasno u spriječavanju opadanja i pospješivanju rasta kose. 

cedar-wood-oil-jpg

U istu svrhu, možete upotrebiti i sljedeće vrste eteričnih ulja:

– Eterično ulje peperminta,

– Eterično ulje tamjana,

– Eterično ulje koštica grožđa.

Ne propustite