Oteta manekenka otkrila zastrašujuću istinu OD KOJE SE LEDI KRV U ŽILAMA!

Svijet
Oteta manekenka otkrila zastrašujuću istinu OD KOJE SE LEDI KRV U ŽILAMA!
.

Britanska manekenka Chloe Ayling koja je oteta u Italiji i zamalo završila kao bijelo roblje ispričala je novinarima svoje užasno iskustvo.

Ova dvadesetogodišnja djevojka iz južnog Londona, koja je drogirana i oteta na lažnom foto-sessionu u Milanu 11. jula, nije znala hoće li preživjeti "Prošla sam kroz zastrašujuće iskustvo. Strahovala sam za svoj život sekundu po sekundu, minutu po minutu, sat po sat", prenose britanski mediji njenu izjavu.

"Napadnuta, drogirana, svezana lisicama i zatvorena u kofer"

"Izuzetno sam zahvalna talijanskim i britanskim vlastima za sve što su napravili kako bi osigurali moje sigurno puštanje na slobodu. Upravo sam došla kući nakon četiri tjedna i nisam imala vremena srediti svoje misli. Nisam slobodna reći ništa više dok me ne ispita britanska policija", rekla je Ayling.

Milanska policija priopćila je da je Ayling "napadnuta, drogirana, svezana lisicama i zatvorena u kofer". Njen otmičar, poljski državljanin s britanskim prebivalištem, Pavel Lukasz Pawel Herba, uhićen je i optužen zbog otmice i iznude je nakon što je odustao od njene prodaje u roblje i pokušao iznuditi otkupninu od njenog agenta. Herba je tražio 50.000 eura za njeno puštanje, ali novac ipak nije dobio prije nego je uhvaćen.

Ayling kaže da se nakon otmice probudila u prtljažniku automobila gdje je bila svezana i "mogla disati samo kroz malenu rupu". Otmičari su je navodno držali na talijanskoj farmi šest dana prije nego su je odlučili pustiti kada su otkrili da je majka, što prema pravilima "Black Deatha" znači da ne može biti prodana kao seksualno roblje.

Možda i najstrašniji dio svjedočanstva ove djevojke je otkriće da je riječ o redovitoj i vrlo unosnoj kriminalnoj aktivnosti. "On (jedan od otmičara) mi je rekao da je on sam zaradio više od 15 miliona eura u posljednjih pet godina i objasnio mi je da su sve (otete) djevojke predodređene za arapske zemlje. Kad se otmičar zasiti djevojke kupljene na aukciji, može je dati drugim ljudima, a kad nije više interesantna, postaje obrok tigrovima", rekla je istražiteljima, prenose talijanski mediji.

 

(Novi.ba/Index.hr)

Ne propustite