Rođak je silovao djevojčicu (10) i ona je zatrudnila: Sud donio SKANDALOZNU ODLUKU

Svijet
Rođak je silovao djevojčicu (10) i ona je zatrudnila: Sud donio SKANDALOZNU ODLUKU
.

Indijska djevojčica koja je ostala u drugom stanju nakon što ju je silovao rođak moraće da rodi dijete, iako ima samo deset godina. Odlukom Vrhovnog suda odbijen je zahtjev porodice da joj se dozvoli abortus u poodmakloj trudnoći. Novinarka BBC posJetila je porodicu i saznala da još niko nije objasnio budućoj majci da čeka bebu.

Rekli su joj da nosi veliki kamen u utrobi, saznaje novinarka. Porodiće se sredinom septembra, a dijete će biti dato na usvajanje.
Djevojčica je bila u 30. nedjelji trudnoće kada se požalila na bolove u stomaku. Majka ju je odvela u bolnicu, gdje su ljekari utvrdili da ju tokom sedam mjeseci više puta silovao rođak.

U Indiji je prekid trudnoće dozvoljen do 20. nedjelje, a u izuzetnim slučajevima može da se obavi i kasnije. Uslov je potvrda ljekara da trudnoća ili porođaj predstavljaju zdravstveni rizik. Zbog toga je porodica iz Čadigara, na sjeveru Indije, pokušala da izdejstvuje dozvolu okružnog suda, ali nije uspjela.

Prije nedjelju dana odbijena je žalba Vrhovnom sudu, iako je advokat porodice dostavio sudu ljekarsku potvrdu o neophodnosti abortusa. Kako se navodi u dokumentu, veliki su izgledi da djevojčica umre na porođaju, jer njeno djetinje tijelo nije dovoljno razvijeno.

Zdravstveni stručnjaci Vrhovnog suda imaju drugačije mišljenje. Kako prenosi BBC, ocijenili su da je stanje desetogodišnje djevojčice i bebe dobro. U presudi navode da prekid trudnoće “nije dobar za djevojčicu”.

Indijski mediji se pitaju kako je moguće da je majka primijetila da joj je ćerka trudna kada je ona već bila u sedmom mjesecu i spekulišu da je znala za zloupotrebu. BBC navodi da su roditelji rekli da nisu primjetili simptome, možda zato što je djevojčica “zdrava i bucmasta” i da nisu ni u snu mogli da zamisle da je trudna.

Unicefova studija pokazuje da je samo tokom 2015. u Indiji silovano više od 10.000 dece. Ako se desi da zatrudne, to se prekasno otkrije, jer nisu svjesna šta im se desilo i ne prepoznaju simptome.

Ne propustite