Uprava turističkog središta izbacila muslimanku iz bazena, naplatila joj čišćenje (VIDEO)

Svijet
Uprava turističkog središta izbacila muslimanku iz bazena, naplatila joj čišćenje (VIDEO)
.

Organizacija za borbu protiv islamofobije CCIF objavila je da je član osoblja turističkog objekta zamolio goste da napuste bazen jer se žena poznata samo pod imenom Fadila okupala u njemu u burkiniju.

Naime, žena muslimanske vjeroispovijesti bila je na odmoru u turističkom odredištu u blizini Marseillea, a uprava je prije dva dana ispraznila cijeli bazen i naplatila joj čišćenje jer se okupala u burkiniju.
 
Burkini je kupaći kostim koji prekriva cijelo tijelo osim lica i postao je predmet burne rasprave nakon zabrane nošenja na plažama, koja je uslijedila zbog terorističkih napada prošle godine. Francuski sud je odbacio zabranu burkinija, zbog kojeg je policija patrolirala plažama kako bi potjerala muslimanke ili im naplatila kazne.


 
 
"Razočarana sam, šokirana i povrijeđena"
 
 
Zatim je uprava odmarališta pozvala njezinog supruga i zamolila da do kraja boravka Fadila više ne koristi bazen. Dostavili su im račun za čišćenje od 440 funti.
 
Fadila je izjavila da je "razočarana, šokirana i povrijeđena činjenicom da netko može toliko poludjeti zbog jednog burkinija".

Ne propustite