POZNAT UZROK SMRTI MUŠKARCA (33): Bio sa djevojkom (17) u autu pa sletjeli u jezero!

Crna hronika
POZNAT UZROK SMRTI  MUŠKARCA (33): Bio sa djevojkom (17) u autu pa sletjeli u jezero!
.

Ajdin Ćeso, tridesetogodišnjak čije je tijelo u četvrtak izvučeno iz jezera Zanesovići kod Bugojna, preminuo je usljed utapanja, potvrđeno je za Faktor.

Tijelo Ćese pronađeno je u njegovom automobilu Alfa Romeo nakon što je, iz još neutvrđenih razloga, vozilom sletio u jezero.

Navodno, mladić je u tom trenutku u automobilu bio sa maloljetnom djevojkom (17). Djevojka se nekako uspjela izvući iz automobila te isplivati na obalu, dok je Ćeso ostao najvjerovatnije zaglavljen u vozilu.

Navodno, Ćeso i djevojka su sa još dva ili tri prijatelja oko pola pet ujutro bili u automobilu i pili. Htjeli su ići kod Titove vile, ali se nisu mogli dogovoriti, te su stali kod jezera.

U jednom trenutku mladići su vjerovatno izašli iz vozila i odmakli se, a Ćeso i djevojka ostali unutra. Nakon desetak minuta automobil je sletio u vodu, djevojka je uspjela isplivati, a Ćeso se nije mogao izvući iz vozila.

Nakon nesreće, svi su zajedno otišli i ništa nisu prijavili policiji. Međutim, roditelj jednog od mladića kojima je maloljetnica rekla šta se dogodilo, navečer je pozvao policiju i ispričao šta se desilo.

Policijske patrole su odmah izašle na mjesto događaja te su uz pomoć ronilaca zeničkog Ministarstva unutrašnjih poslova u jezeru Zanasovići kod Bugojna pronašli i izvukli na obalu automobil u kojem je pronađen Ćeso.

Policija u saradnji sa Tužilaštvom SBK radi na rasvjetljavanju slučaja.

 

Ne propustite