KRITIKOVAO KONCERT NA DAN POGIBIJE KOMANDANTA IZETA NANIĆA pa ga priveli u policiju – on im poručuje OVO!

Bosna i Hercegovina
KRITIKOVAO KONCERT NA DAN POGIBIJE KOMANDANTA IZETA NANIĆA pa ga priveli u policiju – on im poručuje OVO!
.

Sabahuddin ef. Sijamhodžić imam iz Bužima koji zadnjih godina radi kao imam džemata Gazi Alijin mesdžid iz St. Gallena (Švicarska), na svom facebook profilu je kritikovao koncert komandanta Izeta Nanića, nakon čega je tužen i priveden na razgovor u policiju. Po povratku se ponovno oglasio na društvenoj mreži, a status vam prenosimo u cijelosti:

 

PRIJAVILI SU ME POLICIJI - STIDIM SE ŠTO PRIPADAMO ISTOM NARODU

Upravo sam se vratio sa informativnog razgovora u policiji.

Prvi put u životu.

I ponosan sam da je bio zbog prijave odgovornih iz diskoteke koja organizira koncert Jelene Karleuše 05.08., na dan pogibije rahmetli komandanta Izeta Nanića..

Poslao sam im poruku (koju sam podijelio s vama) i pozvao i vas da im pošaljete kao protest zbog istog razloga.

Moja je poruka bila usmjerena da u organizatoru probudi osjećaj uvažavanja osjećanja saboraca rahmetli komandanta Nanića koji 22 godine, svakoga 5. augusta, obilježavaju dan njegove pogibije.

Prevario sam se.

Umjesto da priznaju svoj organizacijski propust, jer im taj datum očigledno ništa ne znači, i da se u najmanju ruku izvinu borcima i oslobodiocima Ključa jer diraju u njihove nikada nezarasle rane, oni su odlučili da me prijave policiji i navedu da moju poruku razumijevaju kao prijetnju.

Da nije jadno bilo bi smiješno. Ne odgovaram za bilo čije riječi i statvove osim za svoje. Iza svakoga slova u svojoj poruci stojim.

Ja znam efekte "negativne reklame" i ovo je prilika da jedna diskoteka dobije pažnju kakvu ne zaslužuje. I samo mi je zbog toga žao što će neko čuti da njih, a inače ne bi, bez ovih statusa i vašeg dijeljenja ovih statusa.

Sutradan će se stotine djece šehida, invalida i poginulih boraca identificirati sa najboljim sinom kojeg je Bužim imao u povijesti, noseći majice sa natpisom ili likom komandanta Izeta Nanića, učestvujući u Putu bužimskih vitezova, učestvujući u drugim sadržajima Slobodarskih dana viteškog grada Bužima.

Ta djeca su, uglavnom, mladići i djevojke koji su rođeni poslije rata i ponosni su na svoje očeve i njihovu ulogu u odbrambenom ratu prije 25 godina.

I moj će 13-godišnji sin sutra, ako Bog da, ići stopama bužimskih vitezova. Ići će vidjeti gdje je njegov djed Husein dao svoj život za slobodnu Bosnu i biti ponosan na ulogu svog babe u ratu.

Pitam se gdje će biti omladina istih godina iz nama bratskog Ključa i okoline.

Nažalost, omladini Ključa se sutra nudi koncert pjevačice čija je zemlja izvršila agresiju na Bosnu, počinila genocid, i bila pokrovitelj silovanja hiljada njihovih majki i sestara,...

Ona me personalno ne interesira i da je bilo ko na njenom mjestu isto bih rekao.

Omladini Ključa, umjesto da autobusima dolazi na Ćorkovaču i uči Fatihu komandantu Naniću i svim šehidima Bosne, nudi se nešto drugo.

Stidim se što pripadnici mog naroda to rade svojoj mladosti.

Stidim se što nemaju ni trun poštovanja, suosjećanja.

Zgražavam se koliko se malo poštujemo i koliko malo samopoštovanja imamo.

Zamislite koliko strašno zvuči ova istina:

Član komande 505. viteške brigade, dobrovoljac u ratu, kao jedan od najmlađih oficira iz ratnog perioda (sa 20 godina proizveden u čin poručnika), sin šehida,.... biva pozvan na informativni razgovor od policije svoje zemlje, zemlje koju je branio. Zašto? Samo zbog toga što javno iznosi kritiku da se na dan pogibije komandanta njegove brigade, rahmetli Izeta Nanića, omladini ne nudi koncert pjevača iz agresorske Srbije.

 

 

Ne propustite