INTERNETOM SE ŠIRI SNIMAK: Otac uči djevojčicu kako tući muslimane i Rome - POLOMI MU KOSTI, NEMOJ GA UBITI!

Šokantno!
INTERNETOM SE ŠIRI SNIMAK:  Otac uči djevojčicu kako tući muslimane i Rome - POLOMI MU KOSTI, NEMOJ GA UBITI!
.

Strašan video se širi internetom. Potiče iz Češke. Svi su šokirani snimkom gdje otac govori kćerki kako da tuče muslimane i Rome : 'Nemoj ga ubiti, samo mu polomi kosti'


Ne zna se ko je odrasla osoba na snimku sa ljupkom djevojčicom u bijeloj haljinici sa cvijećem, vjerovatno otac, koji dijete huška da u igri kada bjesomučno udara crvenom bejzbol palicom jastuk zamisli, umjesto jastuka, Rome ili muslimane.

"Hoćeš da prebiješ jastuk? A hoćeš da zamisliši da je to ciganin ili musliman? Hajde, udri propisno. Polako, samo mu polomi kosti, nemoj ga ubiti", podučava Čeh djevojčicu koja sve žešće mlati jastuk.

Da se uvjeri da njegovo vaspitavanje daje plodove pita još djevojčicu šta je jastuk i kada ona odgovori pita je dalje, a kakvi su ljudi Romi na šta dobije odgovor da su zli i još vulgarnu psovku.

Šokantni video snimak je pronašao jedan Čeh i objavio da upozori na ksenofobiju na svom profilu na Facebooku, a dalje je na njega upozorio romski portal Romea.cz.

Češka obuka ksenofobije od malih nogu izazvala je i žestoke zgađene komentare na internetu, ali i nekoliko krivičnih prijava, tako da se slučajem već bavi češka policija, a za oca djevojčice interesuju se i socijalne službe pošto za huškanje djeteta na takvu etničku i vjersku mržnju i zapostavljanje vaspitavanja maloljetne osobe prijeti u Češkoj kazna do dvije godine zatvora.

(Novi.ba / Beta)

Ne propustite