OVO NISTE PRIMIJETILI: Umjesto zvijezda popularnih filmova uletili potpuni stranci!

Zanimljivosti
OVO NISTE PRIMIJETILI: Umjesto zvijezda popularnih  filmova  uletili potpuni stranci!
.

Ljudi koji uskaču u opasnim scenama, spremni su da skaču sa padobranom, sa zgrade ili da iskaču iz automobila zovu se kaskaderi!

Kaskaderi umjesto glumaca po potrebi izvode, katkad, po život opasne vratolomije. Jedino pravilo je da se lice kaskadera ne pojavi u kadru kako gledatelji ne bi primijetili da se radi o drugoj osobi

U nekim filmovima, iako se dogodi 'na sekundu', jedan od najvećih filmskih trikova događa se naočigled gledatelja. Lice kaskadera pojavilo se u kadru, uništavajući 'iluziju' da sve to rade protagonisti, heroji i heroine filma.  

1. Terminator 2: Sudnji dan

Jedna od najpoznatijih scena filma Jamesa Camerona sadrži propust. U trenutku kada Arnold Schwarzenegger (Terminator) i Edward Furlong (John Connor) na motorima bježe od Terminatora T-1000 koji vozi golemi kamion, kadar prikazuje kaskadere. Arnoldov 'dvojnik' više sliči Jean Claude Van Dammeu, a Furlonga je zamijenio odrasli muškarac koji se sagnuo kako bi što više sličio tinejdžeru.  

2. Sumrak  

Ovaj kino-hit ili volite ili mrzite. Oni koji ga ne podnose, u njemu će naći mnoštvo mana, uključujući i 'manjkavu' montažu. Fatalni ljubavnici, Kirsten Stewart (Bella) i Robert Pattinson (Edward) trče kroz šumu. Bella je svom najdražem vampiru na leđima, no u jednom kadru su vidljiva lica i tijela kaskadera u potpunosti. S obzirom da se par kretao jako brzo, lica su trebala biti zamućena.  

3. Pakleni val

 Prije nego što je Keanu postao akcijski junak zahvaljujući Matrixu, glumac nije imao hrabrosti skočiti iz aviona, pa je to umjesto njega učinio kaskader. U sceni u kojoj s Patrickom Swayzejem 'plovi' zrakom, kamera uhvati lice kaskadera, koji ne bi mogao proći kao Keanu 'ni u ludilu'.  

4. Turist

Johnny Depp je u romantičnom trileru trebao skočiti kroz prozor, no to je umjesto njega učinio kaskader. Na nesreću, lice kaskadera uhvaćeno je u kadru. 'Turist' je postao jedna od 'mrlja' u Deppovoj raznovrsnoj karijeri.

 

 

 

Ne propustite