DOSAD NISTE ČULI ZA OVAKVU TEHNIKU UBIJANJA KOMARACA: Ovaj čovjek kao mamac koristi svog psa!

Šokantno!
DOSAD NISTE ČULI ZA OVAKVU TEHNIKU UBIJANJA KOMARACA: Ovaj čovjek kao mamac koristi svog psa!
.

Nema dosadnijih napasti od komaraca kad je ljeto u pitanju, ali Dan Rojas ima rješenje za ove dosadne kukce
On je na Youtube otkrio na koji način da se naučinkovitije zaštitite od komaraca i na vrlo jednostavan način potamanite na hiljade njih.


Naime, glavni dio Rojasovog izuma je jednostavni visoko-naponski industrijski ventilator. Ovakvi fenovi mogu se na internetu pronaći za svega 150 eura, a ukoliko se ostave uključeni preko noći mogu sakupiti, odnosno ubiti na hiljade komaraca.


Da bi se osiguralo da u fen ne upadnu bube, lišće ili lepljivi polen, na ventilator se nalepi magnet mreža. Međutim, sam ventilator nije ono što privlači komarce, već i najaviše privlači dah čovjeka ili kućnog ljubimca. Upravo zato Rojas koristi svog pitbula Rokija kao mamac.


Tajna je u ugljen-dioksidu koji je jedan od produkta disanja, a koji pored toga što ga emituju životinje može biti emitovan i tako što se otvori gazirana plastična flaša da gas polako curi.


Na taj način se u njegovoj zamci svake noći namami i sakupi u prosjeku oko 4.000 komaraca i sitnih insekata, ali ih sama zamka ne ubije, pa Rojas mora da koristi čisti alkohol kojim prska zarobljene insekte i ubija ih. Potrebno je samo zamke postaviti na strateško bitna mjesta poput oboda kaveza za životinje, ulazna vrata od kuće itd.


Ali, kako sam kaže, on, Roki i njegove ostale životinje barem mogu noću mirno da spavaju, piše Dejli mejl.

Pogledajte video:

Ne propustite