13-GODIŠNJAKINJI DOPUSTILI DA ŽIVI S DEČKOM: Ostala trudna, a kasnije završila na psihijatriji

Region
13-GODIŠNJAKINJI DOPUSTILI DA ŽIVI S DEČKOM: Ostala trudna, a kasnije završila na psihijatriji
.

Općinski sud u Varaždinu proglasio je krivima oca i baku 13-godišnje djevojčice jer su joj “omogućili život u vanbračnoj zajednici s drugom osobom”, s kojom je i zatrudnjela.

Baka i otac djevojčice osuđeni su na godinu dana zatvora, ona uvjetno na dvije godine, a njemu je kazna zatvora zamijenjena sa 720 sati rada za opće dobro.

Dečku lagala da ima 15 godina

Dečko s kojim je djevojčica živjela na sudu je tvrdio kako mu je ona rekla da ima 15 godina, a priznao je da su odmah nakon upoznavanja stupili su u spolne odnose. Nakon što se ona doselila k njemu je, kako tvrdi,  doznao da ima samo 13 godina. Na suđenju je izjavio i da je pokušao prekinuti vezu jer je znao da krši zakon, no još je nekoliko puta dolazila kod njega na dan ili dva.

Jednog dana nazvala ga je Jagoda H. i pozvala ga u Varaždin, uz obećanje da mu se ništa neće dogoditi. Baka i otac odmah su mu poručili da može zaboraviti na prekid jer je iskoristio djevojčicu koja je ostala u drugom  stanju. Zaprijetili su mu tužbom, a od Senada je dobio i batine. Otišao je kući po stvari, doselio se k njima i ostao šest mjeseci.

Spomenuta djevojčica, koja je danas 15-godišnjakinja, u međuvremenu je dva puta po tri tjedna zadržana u  psihijatrijskoj bolnici zbog suicidalnih misli.

Njezin otac, Senad B., tvrdi da se htjela ubiti zbog Kristijana s kojim više nije u vezi.

Iako je od 2015. pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, odbijala je udomljavanje te navodno i dalje živi s bakom, koja je  nezaposlena i nepismena, a koja prima 750 kuna socijalne pomoći. Njezin otac, 34-godišnji Senad inače je otac desetero djece koji živi s partnericom u kući na drugom kraju zajedničkog dvorišta, a on je i ranije bio osuđivan.

 

(Novi.ba/Net.hr)

Ne propustite