PRESTANITE LJUBITI BEBE! Ovu djevojčicu to je stajalo života!

Šokantno!
PRESTANITE LJUBITI BEBE! Ovu djevojčicu to je stajalo života!
.

Još jedna tužna sudbina i još jedno upozorenje – nemojte ljubiti male bebe, možda ste i vi prijenosnici raznih bolesti koje vama neće nauditi, ali nejakoj bebi koja se tek privikava na vanjski svijet samo jedan poljubac može biti koban.

Fotografija ove 18 dana stare bebe koja je podlegla smrti zbog meningitisa danas je zgrozila svjetsku javnost pa moramo opet, glasno i jasno, upozoriti sve vas, i mame i one koji će tek doći vidjeti rođenu bebu: Nemojte ih ljubiti! Nikako i nikada! Male bebe se ne ljube i tačka!

Čak ih nemojte niti dirati, tek eventualno malo po obrazima ili rukicama, ali ne i dlanovima.

Malenoj Mariani Sifrit liječnici vrlo brzo dijagnosticirali da ima meningitis HSV-1 koji uzrokuje virus herpesa.

Taj herpes najčešće se prenosi seksualnim putem i u slučaju da je majka zaražena, a rodila je vaginalno, može ga prenijeti na bebu. Međutim, njezini roditelji, Nicole i Shane Sifrit, odmah su podvrgnuti pregledu i ustanovljeno je da su oboje zdravi. I da u svom organizmu ne nose taj virus.

Jedini zaključak bio je taj da je bebicu poljubio netko od posjetilaca koji su došli pogledati bebu, a da ta osoba ili nije znala da ga nosi u sebi, ili je možda mislila da se ništa strašno ne može dogoditi.

Malenoj su od meningitisa počeli otkazivati pluća i srce te je na kraju umrla u bolnici.

Roditelji su shrvani tugom i očajem, ali su smogli snage obratiti se javnosti.

“Ovaj virus možda nekome ne predstavlja poseban problem. Odrasle osobe možda ga osjećaju kao lagano peckanje i bol u grlu, a to bi trebao biti i više nego dovoljan znak da se ne približavate bebama. Čak i da se radi o najobičnijoj prehladi, nemojte ljubiti bebe i njihove rukice.”

Ne propustite