Saznajte na koliko stepeni PODESITI klima uređaj, a da ne bi naštetilo vašem ZDRAVLJU!

Zanimljivosti
Saznajte na koliko stepeni PODESITI klima uređaj, a da ne bi naštetilo vašem ZDRAVLJU!
.

S klima-uređajima treba postupati oprezno, idealna temperatura unutrašnjeg prostora po pravilu je sedam-osam stepeni niža od spoljašnje temperature. Takvu temperaturnu razliku ljudski organizam dobro podnosi.

Kod osoba sa zdravstvenim problemima, treba biti posebno oprezan prilikom podešavanja temperature u unutrašnjem prostoru, jer izlazak na vrlo visoke temperature može biti vrlo opasan, pogotovo za osobe s niskim pritiskom i starije osobe koje imaju problema sa cirkulacijom. 

Pozitivan uticaj 

"Klima-uređaji, ako su pravilno odabrani, instalirani i održavani, prilikom hlađenja, čišćenja i ovlaživanja vazduha ne bi trebalo da budu opasni po zdravlje ljudi. Naprotiv, imaju pozitivan učinak kako na zdrave tako i na one koji pate od alergija i astme. Isto tako, klima-uređaj (uključujući i filtriranje, ovlaživanje, hlađenje i dezinfekciju) može da se koristi za obezbeđivnje čiste, sigurne, hipoalergijske atmosfere kakva je neophodna u bolničkim operacionim salama i drugim sredinama gde boravi veliki broj ljudi (na primer bioskopi ili avioni). Međutim, neodržavani klima-uređaji mogu dovesti do širenja mikroorganizama, najčešće legionelle pneumophilae, odgovorne za legionarske bolesti, i drugih termofilnih aktinomiceta", objašnjava dr Lea Homolak.

Kliknite na sljedeću stanicu i saznajte možemo li se prehladiti dok radi klima!

 

 

Ne propustite