POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE: Poveli 6-godišnjeg unuka na put, zabili su u zaštitnu ogradu i dječak je POGINUO!

Region
POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE: Poveli 6-godišnjeg unuka na put,  zabili su u zaštitnu ogradu i dječak je POGINUO!
.

Teška tragedija zadesila je u ponedjeljak porodica iz BiH - rano ujutro, oko pet sati, doživjeli su prometnu nesreću u kojoj je život izgubio šestogodišnji dječak, piše Zadarski.hr.


Automobil marke Audi austrijskih tablica vozio je 55-godišnjak, on ima slovensko državljanstvo, ali se zapravo radi o obitelji iz Bosne i Hercegovine. Porodica živi i radi u Austriji. Tako su u Audiju uz 55-godišnjaka bili njegova supruga (54), te njihova kćerka (26), kao i šestogodišnji dječak, unuk bračnog para te nećak 26-godišnjakinje.


Jutros oko 5 sati, na autocesti A1 kod Nadina, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je sudjelovao jedan automobil u kojem se nalazila obitelj porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Prema prvim informacijama, 55-godisnji državljanin Slovenije upravljao je automobilom austrijskih nacionalnih oznaka u smjeru sjevera te u jednom trenutku izgubio nadzor nad automobilom i udario u zaštitnu ogradu. Nakon nesrece u zadarsku bolnicu prevezene su tri ozlijedjene osobe, dvije žene i 6-godišnje dijete, koje je u bolnici preminulo.

 
Vozeći u smjeru Zagreba, 55-godišnji vozač izgubio je kontrolu nad vozilom.

- Očevid je završen. Nesreća se dogodila oko pet sati kada je vozač osobnog vozila na autocesti kod Nadina izgubio nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu – kazao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.


Jutros oko 5 sati, na autocesti A1 kod Nadina, dogodila se teska prometna nesreca u kojoj je sudjelovao jedan automobil u kojem se nalazila porodica porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Prema prvim informacijama, 55-godisnji drzavljanin Slovenije upravljao je automobilom austrijskih nacionalnih oznaka u smjeru sjevera te u jednom trenutku izgubio nadzor nad automobilom i udario u zastitnu ogradu. Nakon nesrece u zadarsku bolnicu prevezene su tri ozlijedjene osobe, dvije zene i 6-godisnje dijete, koje je u bolnici preminulo.

 
Indicije ukazuju na to da bi uzrok nesreće mogao biti umor. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a iza njega je očigledno bila višesatna vožnja.

Njegova supruga u trenutku udara Audija u zaštitnu ogradu teško je ozlijeđena i nakon sudara je hospitalizirana.

Njihova kćerka, kao i vozač, prošli su s lakšim ozljedama, dok je šestogodišnji dječak bitku za život izgubio u bolnici u Zadru.


Jutros oko 5 sati, na autocesti A1 kod Nadina, dogodila se teska prometna nesreca u kojoj je sudjelovao jedan automobil u kojem se nalazila obitelj podrijetlom iz Bosne i Hercegovine. Prema prvim informacijama, 55-godisnji drzavljanin Slovenije upravljao je automobilom austrijskih nacionalnih oznaka u smjeru sjevera te u jednom trenutku izgubio nadzor nad automobilom i udario u zastitnu ogradu. Nakon nesreće u zadarsku bolnicu prevezene su tri ozlijedjene osobe, dvije zene i 6-godišnje dijete, koje je u bolnici preminulo.
Debeljak, 310717.
Jutros oko 5 sati, na autocesti A1 kod Nadina, dogodila se teska prometna nesreca u kojoj je sudjelovao jedan automobil u kojem se nalazila obitelj podrijetlom iz Bosne i Hercegovine. Prema prvim informacijama, 55-godisnji drzavljanin Slovenije upravljao je automobilom austrijskih nacionalnih oznaka u smjeru sjevera te u jednom trenutku izgubio nadzor nad automobilom i udario u zastitnu ogradu. Nakon nesrece u zadarsku bolnicu prevezene su tri ozlijedjene osobe, dvije zene i 6-godisnje dijete, koje je u bolnici preminulo.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 
Vještačenje, koje će zasigurno biti provedeno tijekom sudskog postupka, će rasvijetliti sve detalje ove tragedije, od brzine vožnje do uvjeta u automobilu (sigurnosni pojasevi).

Do sudskog postupka trebalo bi doći temeljem kaznene prijave koju je protiv 55-godišnjaka u ponedjeljak podignula zadarska policija, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, piše Zadarski.hr.

Ne propustite