NAKON ČETIRI SATA PUCNJAVE: U napadu na Iračku ambasadu u Kabulu poginula dva službenika!

Svijet
NAKON ČETIRI SATA PUCNJAVE: U napadu na Iračku ambasadu u Kabulu poginula dva službenika!
.

U saopštenju kojim je Islamska država preuzela odgovornost za napad navedeno je da su ekstremisti ubili sedam čuvara, međutim, kako navodi AP, ta grupa često preuveličava kada govori od broju žrtava svojih napad. U napadu ekstremističke organizacije Islamska država na iračku ambasadu u Kabulu poginula su dvojica službenika, državljana Avganistana, a tri osobe su povrijeđene, saopštile su danas avganistanske vlasti, piše Blic.


Bombaš-samoubica razneo se ranije danas ispred kapije ambasade Iraka, poslije čega su četvorica naoružanih napadača upala u zgradu i počela je četvoročasovna razmjena vatre.

Napad Islamske države završen je pošto su ubijeni svi napadači, navele su avganistanske snage.

U saopštenju kojim je Islamska država preuzela odgovornost za napad navedeno je da su ekstremisti ubili sedam čuvara, međutim, kako navodi AP, ta grupa često preuveličava kada govori od broju žrtava svojih napada.

Očevici su naveli da su na putu ispred ambasade ubrzo posle početka napada videli tela najmanje dva policajca.

Ambasada Iraka je smještena u maloj ulici u četvrti punoj prodavnica i preduzeća, izvan dobro obezbeđene takozvane "zelene zone" u kojoj se nalazi većina stranih diplomatskih predstavništva.

Ne propustite