TOLIKO GA JE VOLIO: Zbog ovog čovjeka ACA LUKAS je bio spreman da se odrekne svoje karijere i svega što je postigao!

Show
TOLIKO GA JE VOLIO: Zbog ovog čovjeka ACA LUKAS je bio spreman da se odrekne svoje karijere i svega što je postigao!
.

Aleksandar Vuksanović na estradnoj sceni prisutan je skoro 30 godina, a o njegovim počecima manje-više svi sve znaju. Aca je postao poznat nastupajući na tadašnjem splavu "Hogar" na Adi Ciganliji, gdje je došao kao zamjena za pokojnog pevača Mila Lojpura.

Lukas je tada izvodio džez, ciganske, ali i rok pjesme i narodnjake, i to u svom stilu, što mu je donijelo prepoznatljivost i ogromnu popularnost.

Pored "Hogara", splav na kom je Aca godinama nastupao jeste "Lukas". Nakon izvjesnog vremena, Aca je po njemu dobio i nadimak, odnosno umjetničko ime po kom ga danas svi znamo - Aca Lukas.

aca-lukas-usivena-arkada-0131

Međutim, Aca je zbog jedne stvari bio spreman da se odrekne Ace Lukasa, i svega što je do tada postigao. Razlog je jedan čovjek, Goran Bregović, odnosno grupa "Bijelo dugme". Naime, kako je istakao, sve pjesme "Bijelog dugmeta" znao je po brojevima, pa Bregović koji je dolazio da ga sluša nije ni morao da mu kaže naziv pjesme, već samo broj.

Lukas je bio toliki fan "Bijelog dugmeta" i Bregovića da je, da se dogodilo da mu je Bregović ponudio da dođe na mjesto pjevača slavnog sastava, bez problema rekao "zbogom" imenu Aca Lukas.

goran-bregovic1-830x553

Ipak, to se nije dogodilo, pa je Lukasova karijera otišla u drugom pravcu, a sa Bregovićem je danas u sjajnim odnosima.

(Telegraf.rs)

Ne propustite