Ovaj snimak je razbijesnio cijelu Kinu, a i vas će kada ga budete pogledali (VIDEO)

Svijet
Ovaj snimak je razbijesnio cijelu Kinu, a i vas će kada ga budete pogledali (VIDEO)
.

Video na kome se vide dva čuvara kako grubo bacaju i vuku mladunce panda snimljen je u istraživačkom centru u Čengdu. Zaštitnici prava životinja burno su reagovali optužujući čuvare za zlostavljanje panda, nakon čega je Guo Jingpeng, jedan od čuvara, u svoju odbranu izjavio da su "mladunci bili nasilni prema njima".

Guo je rekao agenciji "Sinhua" da ga je jedna od panda ugrizla dok je hranio i da je to što ga tako grubo bacio životinju bila "prirodna reakcija".

- Mladunče me je ujelo za ruku i to jako. Njegovi zubi zarili su se u moje meso i krvario sam. Kada je ponovo pokušao da me ujede, instiktivno sam ga odgurnuo - rekao je čuvar i dodao da i dalje ima ožiljak na ruci,prenosi Blic.


Guo kaže da su ga jako pogodili komentari na društvenim mrežama u kojim senavodi da on ne voli pande, jer kako je rekao, taj posao radi upravo zato što voli te životinje. Snimak okrutnog postupanja prema pandama.


Kinesku javnost posebno je potresao ovaj slučaj jer je riječ o pandama, životinjama koje u toj zemlji imaju poseban stastus i zakonski, ali i u svijesti Kineza za koje su ova preslatka stvorenja nacionali simbol.

Video pogledajte OVDJE.

Ne propustite