SPREMANA NOVA UBOJSTVA? Uhapšena 66-godišnja majka vođe 'Zemunskog klana'

Region
SPREMANA NOVA UBOJSTVA? Uhapšena 66-godišnja majka vođe 'Zemunskog klana'
.

Zbog sumnje da su sudjelovali u pripremi likvidacije Nikšićanina Ratka Koljenšića u Nikšiću su u srijedu uhićeni Anđelka Bojović (66), majka Beograđanina Luke i pokojnog Nikole Bojovića, te njihov bratić Matija Bojović (35).

Uhićeni su pod sumnjama da su dogovarali ubojstvo iz osvete Ratka Koljenšića, koji je pak osumnjičen da je organizirao ubojstvo Nikole Bojovića 2013. godine, prenosi Blic.

Nakon što je anonimni izvor prijavio policiji da se u blizini Koljenšićeve kuće u naselju Kličevo vozi sumnjiv automobil beogradskih registracija, policija je krenula u akciju. Ubrzo su pronašli sumnjiv automobil, a u njemu su se nalazili Anđelka i Matija Bojović koji su odmah uhićeni te privedeni u Centar za sigurnost u Nikšiću gdje su bili ispitani. U automobilu je pronađen i fotoaparat sa snimkama Koljenšićeve kuće.

Branili se šutnjom

Prema pisanjima medija, Anđelka i Matija Bojović branili su se šutnjom i ništa nisu željeli reći o optužbama koje im se stavljaju na teret. Nakon uhićenja, policija je pretresla kuću Matije Bojovića prilikom čega je pronađeno 20 metaka, kutija od ručne bombe i dvije radioveze.

Istražitelji ih sumnjiče da su pripremali ubojstvo Koljenšića, koji je u prosincu prošle godine izašao iz pritvora, u kojem se nalazio zbog sumnji da je sudjelovao u ubojstvu Nikole Bojovića u aprilu 2013. i Miloša Vidakovića, a od izlaska je bio pod stalnim policijskim nadzorom. Pod istim optužbama u pritvoru se u istom razdoblju nalazio i Slobodan Šaranović koji je, po izlasku iz zatvora, ubijen ispred svoje kuće u naselju Dubovica. Nepoznati su ubojice 11. marta iz BMW-a ispalili gotovo 30 metaka u njega.

Niz povezanih ubojstava

Istražitelji se nadaju da će im uhićeni Anđelka i Matija Bojović pomoći u rasvjetljavanju Šaranovićeva ubojstva koji je prema podacima crnogorske policije godinama bio u ratu s mafijaškim klanom Luke Bojovića, vođom zemunskog klana.

Luka Bojović, brat ubijenog Nikole Bojovića, nalazi se u španjskom zatvoru gdje služi osmogodišnju kaznu zatvora zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i krivotvorenih dokumenata.

Ne propustite