NOVI DETALJI O OSTAVLJENOJ BEBI ISPRED CRKVE: Čuli smo kako neko neutješno plače, a onda smo ugledali kolica

Region
NOVI DETALJI O OSTAVLJENOJ BEBI ISPRED CRKVE: Čuli smo kako neko neutješno plače, a onda smo ugledali kolica
.

Bebu koja je u četvrtak kasno navečer ostavljena iza crkve u Sesvetama pronašli su mladi okupljeni na večernjoj molitvi, saznaje "Index" od tamošnjih stanara. 

Djevojčica stara oko šest mjeseci, krupnih plavih očiju, ostavljena sama, u kolicima, neutješno je plakala i to je privuklo njihovu pažnju. Zbunilo ih je to, prepričavaju susjedi, što im se beba činila uhranjenom i njegovanom, pa na prvu nisu znali što učiniti, no kako je vrijeme odmicalo, shvatili su da je jedino rješenje pozvati policiju i Hitnu pomoć.

Policija je, prepričavaju susjedi, potom pozvala ekipu nadležnog Centra za socijalnu skrb koja je zbrinula nesretno dijete, a policija je izuzela sve rapoložive dokaze s lica mjesta ne bi li pronašla onoga ko je dijete ostavio iza crkve. Međutim, i policija se brzo morala suočiti s tim da nemaju boljeg rješenja nego zamoliti javnost za pomoć - možda neko prepozna dijete, zna ko su mu roditelji ili ikakva bližnja rodbina...

U samoj crkvi, kako "Index" saznaje, nisu im mogli biti od neke puste pomoći. Kako je rekao muškarac koji se javio na telefon u župnom uredu, crkva nema sustav videonadzora pa time otpada svaka mogućnost da se sporna večer i događaji iz crkvenog dvorišta pregledaju na snimkama. Za više informacija od toga, nije bio osobito raspoložen.

I inače su stanari koji žive u neposrednoj blizini crkve dosta šturi u prepričavanju događaja koji je potresao naselje i o kojem, među sobom, ne prestaju pričati. Tvrde da su im policajci koji su izašli na teren dali naputak da ne pričaju baš puno o tome što se dogodilo, kako odavanjem informacija koje njima možda mogu koristiti ne bi poremetili tok istrage.

 

 

Ne propustite