Optuženi za poligamiju, jedan je imao čak 25 žena: "To je dio njegove religije i vjere u božanski brak". (VIDEO)

Svijet
Optuženi za poligamiju, jedan je imao čak 25 žena: "To je dio njegove religije i vjere u božanski brak". (VIDEO)
.

Winston Blackmore (60) i James Oler (53), bivši vođe izolirane poligamne zajednice u Kanadi osuđeni su zbog prakticiranja poligamije nakon nekoliko desetljeća pravnog sukoba.
 
Sutkinja vrhovnog suda u Britanskoj Kolumbiji Sheri Ann Donegan je izjavila da dokazi očito pokazuju kako je Blackmore bio vjenčan s 25 žena u isto vrijeme, a Oler je imao pet supruga.
 


 
Blackmore nikada nije porekao da je u braku s većim brojem žena jer je to bilo "dio njegove religije i vjere u božanski brak". Njegov odvjetnik Blair Suffredine je izjavio da će se njegov klijent ako bude proglašen krivim žaliti na konstitucionalnost državnih zakona o poligamiji.
 
Istraga protiv vjerskih vođa pokrenuta je tijekom 1990-ih. Prema kanadskom zakonu, najveća kazna koju mogu dobiti je pet godina zatvora, a izricanje kazne se očekuje uskoro.
 
Blackmore i Oler su članovi fundamentalističke Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana, sekte koja se odvojila od mormona s glavnim sjedištem u maloj zajednici na granici Utaha i Arizone u SAD-u. 

Ne propustite