JERUZALEM: Kriza prijeti, moguće su katastrofalne posljedice!

Svijet
JERUZALEM: Kriza prijeti, moguće su katastrofalne posljedice!
Izraelci su na ulazima u džamiju Al-Aqsu postavili detektore metala nakon što su 14. srpnja ondje ubijena dvojica policajaca, nakon čega su izbili najkrvaviji sukobi između Izraelaca i Palestinaca u posljednjih nekoliko godina

IZASLANIK Ujedinjenih naroda za Bliski istok Nickolay Mladenov u ponedjeljak je upozorio da bi do petka trebalo pronaći rješenje za krizu nastalu u Jeruzalemu jer ona prijeti "potencijalno katastrofalnim posljedicama i izvan zidina Staroga grada". 

Izraelci su na ulazima u džamiju Al-Aqsu postavili detektore metala nakon što su 14. srpnja ondje ubijena dvojica policajaca, nakon čega su izbili najkrvaviji sukobi između Izraelaca i Palestinaca u posljednjih nekoliko godina, prenosi INDEX. 

"Iznimno je važno da se rješenje aktualne krize pronađe do petka", rekao je Mladenov novinarima nakon što je o događajima u Jeruzalemu izvijestio Vijeće sigurnosti iza zatvorenih vrata.

"Opasnosti na mjestu događaja mogle bi eskalirati ako dopustimo da se u petak održi još jedna molitva, a da prethodno nismo pronašli rješenje", smatra Mladenov, koji je upozorio i na to da bi se kriza mogla proširiti. 

Ne propustite