Ovo su OPASNOSTI koje vam prijete na bazenima, evo kako da se zaštitite

Porodica i zdravlje
Ovo su OPASNOSTI koje vam prijete na  bazenima, evo kako da se zaštitite
Ona može biti opasna zbog infekcija koje mogu da se prenesu preko mokrih peškira i ustajale vode, koje najviše ima oko bazena i u prostorima namenjenim za tuširanje.

U američkoj literaturi postoji čitava grupa oboljenja koja je povezana sa plivanjem. Tamo su ih i nazvali rekreativnim oboljenjima koja se dobijaju od vode. Američki Centar za kontrolu bolesti svake godine otkrije još neko novo oboljenje koje je povezano sa plivanjem i po još neki uzročnik.

Znamo da se voda u bazenima kontroliše i dezinfikuje hlorom, ali ipak ona može biti opasna zbog infekcija koje mogu da se prenesu preko mokrih peškira i ustajale vode, koje najviše ima oko bazena i u prostorima namenjenim za tuširanje.

Plivanje i opuštanje u bazenima smatra se vrlo korisnim za zdravlje. Ipak, ono što se nalazi ispod svjetlucave površine vode nešto zbog čega treba da bude na oprezu - infekcija oka, ušiju, kože i intimnih dijelova... samo su neke od opasnosti koje možemo da očekujemo kupajući se u bazenu.

Plivačko uho, naječšća ljetnja infekcija



Plivačko uho, odnosno infekcija spoljnog ušnog kanala je najčešća infekcija ljeti. Dobija se nakon kontakta sa vodom, kao što je plivanje u bazenu ili moru. U ovom slučaju dolazi do neprijatnog mirisa iz uha i najbolje ga je liječiti antibioticima, te prestati sa kvašenjem neko vrijeme dok se infekcija ne smiri.

 

Ne propustite