DJEVOJKE INTIMNO PODRUČJE vam “čudno miriše”, SMRDI evo šta to znači

Zdrav život
DJEVOJKE INTIMNO PODRUČJE vam “čudno miriše”, SMRDI evo šta to znači
Problem koji muči svaku drugu ženu je problem lošeg mirisa koji dopire oz intimnog dijela tijela.

Problem koji muči svaku drugu ženu je problem lošeg mirisa koji dopire oz intimnog dijela tijela. Zanimljivo makoliko da održavate higijenu i makoliko se borili da se pranjem oslobodite tog neprijatnog i čudnog mirisa ne ide od ruke. Donosimo 5 glavnih razloga lošeg mirisa intimnog područja:

1.Bakterijska vaginoza
Bakterijska vaginoza (BV) zvuči zastrašujuće, ali je zapravo vrlo uobičajena stvar. Zapravo, to je najčešći uzrok neugodnog mirisa..
Ženski polni organ ispunjen je prirodnim bakterijama, a BV je jednostavno bujanje tih bakterija. Većina žena će se barem jednom u životu susresti s BV-om. Uzrok je nepoznat, a pod većim rizikom su one koje imaju nezaštićene spolne odnose i često ispiru intimno područje. Ostali simptomi uključuju svrbež, bolnost, iscjedak.
Neki oblici BV-a će se sami povući, ali preporučuje se odlazak kod ginekologa kako bi se spriječile rijetke, ali ozbiljne posljedice. Najčešći tretman je jednostavan, poput propisivanja antibiotika.

2.Gljivične infekcije
Te su infekcije vrlo uobičajene, ali i vrlo neugodne. Simptomi su slični kao i kod vaginoze, uz dodatak ljepljivog, bijelog iscjetka. Gljivična infekcija ne zahtijeva antibiotike, umjesto toga najvjerojatnije ćete dobiti vaginalete. Možda i neki oralni antigljivični tretman.
Iako neke od vaginaleta možete kupiti bez recepta, ako vam je to prvi susret s gljivičnom infekcijom svakako posjetite ginekologa te ako tretmanom ne riješite simptome ili imate više od četiri infekcije godišnje.

– –>

  
 

Ne propustite