ZBOG ISIL-a NAPUSTILA KUĆU I UPUTILA SE U AVANTURU ŽIVOTA - Sada prolazi kroz teške trenutke!

Svijet
ZBOG ISIL-a NAPUSTILA KUĆU I UPUTILA SE U AVANTURU ŽIVOTA - Sada prolazi kroz teške trenutke!
Ukrcala se u avion na frankfurtskom aerodromu i krenula u avanturu života...

Tinejdžerica poznata kao Linda W. pobjegla je prije godinu dana iz svog rodnog grada Pulsnitza, u blizini Dresdena. Ukrcala se u avion na frankfurtskom aerodromu i krenula u avanturu života...

Identificirana kao Linda W., njemačka tinejdžerica prošle je godine pobjegla od kuće u Pulsnitzu, gradiću u okolici Dresdena i sjela na let Frankfurt - Istanbul. Nedugo zatim krenula je prema Siriji i po putu upala u ISIL-ovu skupinu koja ju je prokrijumčarila u Irak.

Promijenila je ime u Mariam i prešla na islam, a njemačke vlasti su je nakon nestanka proglasile potencijalnom terorističkom prijetnjom.  Ovih dana uhvaćena je u Mosulu, gdje se našla među 20 islamskih sljedbenika koji su uhićeni nakon pada trećeg najvećeg iračkog grada, poznatog po svakodnevnim ratnim bitkama.

Linda je navodno ogorčena nezadovoljstvom odlučila napustiti rodni grad i zaputiti se u avanturu života. Sve je krenulo s internetskim čavrljanjem nje i ISIL-ovih pripadnika nakon čega je bila pod posebnom pažnjom njemačkih obavještajaca.

- Stigli su nam novi dokazi koje moramo detaljnije proučiti i nakon toga ćemo imati više informacija, šturo je rekao Lorenz Haase, glavni tužitelj.
Njemačke dnevne novine Die Welt objavile su da je dotična djevojka upravo Linda, pozvavši se na provjerene izvore.

Ne propustite