Torta Elizabet Tejlor: Čokoladni san koji će zadovoljiti svačiji ukus!

Kuharica
Torta Elizabet Tejlor: Čokoladni san koji će zadovoljiti svačiji ukus!
Poslastica koja će vas osvojiti.

Poslastica koja će vas osvojiti.

SASTOJCI

6 jaja
6 kašika šećera
2 kašike kakaa
300 g mljevenih oraha
4 kašike brašna
kesica praška za pecivo
300 g mljevene plazme
3 dl soka od breskve
250 g šećera u prahu
250 g maslaca
200 g čokolade
Kašika ulja

PRIPREMA:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte kakao, 2 kašike oraha i brašno s praškom za pecivo. Sve dobro promiješajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite. Kad se sasvim ohladi, prelijte s 2 dl soka od breskve.

Dok se kora hladi, napravite fil. Mljeveni keks prelijte preostalim sokom od breskve, dodajte mljevene orahe i promiješajte.

U drugoj posudi pjenasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sjedinite s masom od keksa i oraha. Fil podjelite na dva dijela. U jedan dio dodajte 100 g otopljene čokolade i promiješajte, a drugim dijelom (svjetlijim) premažite koru. Preko prvog fila stavite drugi, sa čokoladom.

Tortu prekrijte glazurom od čokolade koju ćete napraviti tako što ćete otopiti preostalu čokoladu (100 g) s uljem.

Izvor: stil.kurir.rs

 

 

Ne propustite