Požar u Jablanici aktivan danima: GRAĐANI skupili novac za gašenje požara!

Vijesti
Požar u Jablanici aktivan danima: GRAĐANI skupili novac za gašenje požara!
Još je aktivan požar na planini Čvrsnici, potvrđeno je u Civilnoj zaštiti Jablanica. Teren je nepristupačan, a požar danima aktivan. Vatrogasci i civilna zaštita apeluju da se ubrzaju procedure pozivanja u pomoć helikopterske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Još uvijek je aktivan požar na planini Čvrsnici, potvrđeno je u Civilnoj zaštiti Jablanica. Teren je nepristupačan, a požar aktivan danima.  Vatrogasci i civilna zaštita apeluju da se ubrzaju procedure pozivanja u pomoć helikopterske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Prema posljednjim informacijama požar se proširio za nekih 400-500 metara, javio je reporter N1, koji se nalazi u blizini požarišta. 

Linija vatre je bila duga 4 kilometara, ali vatrogasci smatraju da bi ona mogla biti i veća jer ju je teško izmjeriti zbog nepristupačnosti terena. Također, vatrogasci su za N1 istakli da sami ne mogu ugasiti požar i da im Oružane snage BiH moraju što prije priteći u pomoć.

"Požar se proširi prema rejonu Sljemena i ukoliko se ne ugasi proširit će se prema Čvrsnici i u tom slučaju bi bilo nemoguće ugasiti požar", poručio je Alen Alikadić iz Vatrogasne brigade Jablanica.

Omer Nezirić iz Uprave Civilne zaštite Jablanica apelovao je da se ubrzaju procedure pozivanja u pomoć OS BiH, javlja N1. 

Vremenska prognoza za područje Jablanice pokazuje da i sljedećih dana vatrogasce očekuju izazovi.

Najavljuju se visoke temperature i vjetar jakog intenziteta.

Ne propustite