Policajac ubio ženu nakon što je prijavila napad (VIDEO)

Svijet
Policajac ubio ženu nakon što je prijavila napad (VIDEO)
Damond je ubijena nakon što je nazvala policiju u subotu navečer te prijavila napad u blizini svog doma.

Justine Ruszczyk (40) već je bila preuzela prezime budućeg supruga Dona Damonda, s kojim je planirala vjenčanje samo mjesec prije nego ju je ubio policajac u subotu u Minneapolisu, javljaju svjetski mediji.

U ponedjeljak je objavljeno ime policajca koji je upucao Damond. Mediji navode da se radi o Mohamedu Noru iz Somalije.

Damond je ubijena nakon što je nazvala policiju u subotu navečer te prijavila napad u blizini svog doma. U javnost je izašla audio snimka razgovora s policijom u kojem navodi da "čuje ženski glas kako vrišti iza zgrade".

Dvojica policajaca su se dovezla i parkirala automobil u obližnjoj uličici. Damond je u pidžami izašla te prišla vratima vozača, a zatim ju je jedan od njih upucao u trbuh. Na audio snimci također se čuje glas jednog od policajaca kako govori: "Pucnjava... jedna osoba je pogođena".

"Izgubili smo najdražu osobu i očajnički tražimo informacije"

Na snimci s policijskog radija čuje se komunikacija policajaca te poziv za pojačanjem, kao i pokušaj oživljavanja žrtve. Još uvijek nije jasno zašto policijske kamere nisu bile uključene za vrijeme   incidenta, a njezin zaručnik je izjavio da obitelj "očajnički traži informacije". Oružje kojim je ubijena također "nije pronađeno", objavila je policija.

"Izgubili smo najdražu osobu i očajni smo. Sastavljanje komadića priče o njenim posljednjim trenucima bila bi nam barem malena utjeha dok tugujemo u ovoj tragediji", izjavio je shrvani zaručnik, prenosi index.hr.

"Dosta mi je ovog nasilja, uzeli su život mojoj najboljoj prijateljici"

Damond se nedavno preselila iz Australije u Minneapolis kako bi živjela sa zaručnikom i njegovim 22-godišnjim sinom Zachom, koji je za medije izjavio:

"Moja mama je mrtva jer ju je policajac upucao zbog razloga koji mi nisu poznati i zahtijevam odgovore. Ako itko može pomoći, nazovite policiju i zahtijevajte odgovore. Dosta mi je svog ovog nasilja".

"Samo znam da je čula zvuk u uličici i zatim pozvala policiju. Policajci su se pojavili. Bila je vrlo strastvena žena, vjerojatno je pomislila da se nešto loše događa... Sljedeće što znam je da su oduzeli život mojoj najboljoj prijateljici", rekao je njezin posinak.

 

Ne propustite