OBRAČUN U KLUBU: Potukli se, odjeknulo i pet pucnjeva!

Region
OBRAČUN U KLUBU: Potukli se, odjeknulo i pet pucnjeva!
Masovna tučnjava: Prošle sedmice došlo je do tučnjave u jednom klubu. U metežu koji je nastao začulo se pet pucnjeva. Nakon toga svi su se histerično razbježali

Masovna tučnjava: Prošle sedmice došlo je do tučnjave u jednom klubu. U metežu koji je nastao začulo se pet pucnjeva. Nakon toga svi su se histerično razbježali

Svira muzika. Počinje naguravanje. Nakon toga i povlačenje, komešanje. Sve je više ljudi uvučeno u sukob. Počinje tučnjava koja se širi, početak je videa koji je prošloe sedmice sastao u jednom klubu na Zrću. Uskoro zaštitari pokušavaju napraviti reda. Izgleda da žele izdvojiti one koji su započeli kavgu. Ima ih desetak, ali i neki od njih gube ravnotežu, usisani u masovnu tučnjavu. foto: Čitatelj Zaštitar izguran od mnoštva umalo je pao na leđa, ali je uspio zadržati ravnotežu.

Začuje se pet pucnjeva iz pištolja. Pretpostavlja se da je pucano u zrak. Niko nije pao pogođen metkom, ali ni muzikom nije prestala svirati. Tek nakon pucnjeva ispaljenih u nizu, nekoliko plesača i zaštitara izlaze iz natkrivenog dijela podija s majicama preko nosa i ustiju, hvatajući zrak. Ili smrdi barut ili plinski pištolj. Policajci iz ličko-senjske uprave obavili su krim istraživanje na Zrću, odnosno u jednom klubu u kojem su se čuli pucnjevi.

Utvrdili su da su pucali zaštitari, ali slučaj još nije riješen. Nadzor još ima obaviti inspektorat koji će utvrditi jesu li zaštitari imali oružje koje smiju zakonski nositi te jesu li evidentirali upotrebu oružja, što su zakonski dužni - pojasnili su nam u Ličko-senjskoj policijskoj upravi. Ovo nisu prvi neredi u Novalji ove godine. Još krajem lipnja, nakon Hide out festivala, gradonačelnik se zbog razuzdanih gostiju ispričao građanima.

- U meni se izmjenjuju osjećaji tuge, gorčine i odgovornosti kao gradonačelnika grada koji je obeščašćen i ponižen barbarizmom i nekulturom značajnog dijela mladih gostiju iz Engleske. Unatoč činjenici da smo od Ravnateljstva policije dobili značajna pojačanja temeljne, krim i interventne policije, unatoč zapošljavanju dvadesetak komunalnih redara i jednom broju zaštitara kojih koriste i iznajmljuju razne fizičke i pravne osobe na području Grada, stanje reda i sigurnosti ovih je dana ozbiljno ugroženo - kazao je tada Ante Dabo.

Nije bio u krivu. Nakon njegove isprike dogodio se do sada najgori incident. Početkom srpnja dva su prijatelja napala trećeg s kojim su odsjeli u apartmanu u Novalji. Tragediju, međutim, nisu izazvali Englezi nego Zagrepčani. Dvojica prijatelja stavila su plinski pištolj u usta trećemu te mu propucali lice. Ranjeni mladić (19) oporavio se, a dvojac su uhitili i prijavili za pokušaj ubojstva.     

(Izvor: 24sata.hr)

 

Ne propustite