Sramotni zdravstveni problemi koje morate reći svom ljekaru

Zdrav život
Sramotni zdravstveni problemi koje morate reći svom ljekaru
Kad god osjetite da nešto nije u redu sa vašim tijelom, gdje prvo potražite pomoć?

Kad god osjetite da nešto nije u redu sa vašim tijelom, gdje prvo potražite pomoć? Na internetu? Lako je pronaći odgovore na pitanja preko interneta, ali zašto se jednostavno ne obratiti ljekaru? Ponekad vam je neprijatno da opište tegobe koje imate, ali ne treba imati osjećaj sramote, jer su se doktori već susreli sa svim problemima i tu su upravo da bi vama pomogli.


1. Prekomjerno znojenje

1

Skoro 3% ljudi na svijetu pati od prekomjernog znojenja ili hiperhidroze. Ako se znojite čak i kada je napolju hladno, treba se obratiti ljekaru. Tijelu je potrebno da se znoji da bi se ohladilo, međutim, hiperhidroza izaziva "hlađenje" iako mu nije ni potrebno. Mnogi doktori prepisuju posebne antiperspirante sa aluminijum hloridom koje bi se suprotstavile previše aktivnim znojnim žljezdama.

2. Prekomjerni rast dlaka

2

Ako imate problem prekomjernog rasta dlaka po tijelu, onda može da znači da imate sindrom policističnih jajnika, koji takođe izaziva i gubitak kose. Dijagnoza policističnih jajnika može da se izliječi i pomogne oko simptoma prekomjernog rasta dlaka.

 

– –>
 

Ne propustite