Za dan bila dva porođaja u Širokom Brijegu u vozilu Hitne pomoći

Bosna i Hercegovina
Za dan bila dva porođaja u Širokom Brijegu u vozilu Hitne pomoći
U utorak u poslijepodnevnim satima obratila nam se žena iz Širokog Brijega koja je izašla s posla jer su joj počeli trudovi.

U razmaku od samo tri sata dvije majke porodile su se u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu od Širokog Brijega do Mostara.

Naime, u utorak u poslijepodnevnim satima obratila nam se žena iz Širokog Brijega koja je izašla s posla jer su joj počeli trudovi. Ova majka je dobila trudove malo prije termina, u 34. sedmici trudnoće, krenuli smo prema Mostaru, ali je žena rodila na putu prema bolnici. Porodila se na Balinovcu, a na svijet je donijela malenog dječaka - rekao je Frano Musa šef HMP Široki Brijeg, prenose mediji.

Čim su se vratili u Široki, dobili su poziv od supruga trudnice kojoj je pukao vodenjak.

- Čim smo se vratili dobili smo poziv muškarca koji je rekao da je njegovoj ženi pukao vodenjak. Oni su iz Rakitna, ženu smo preuzeli na Trnu, te je i ona rodila u automobilu Hitne medicinske pomoći i to u Knešpolju. Ova trudnica na svet je donijela djevojčicu - kazao nam je Musa, dodajući kako su uz obje majke na porodu bili dežurni doktor i tehničar.

Ne propustite