KRVAVI NAPAD U POZNATOM LJETOVALIŠTU Doplivao na plažu i napao turiste: dvoje mrtvih, među ranjenima troje državljana Srbije

Svijet
KRVAVI NAPAD U POZNATOM LJETOVALIŠTU Doplivao na plažu i napao turiste: dvoje mrtvih, među ranjenima troje državljana Srbije
Nepozntog napadača, uhapsila je i ispitala policija, dodalo je ministarstvo u saopčenju.

U petak u egipatskom ljetovalištu Hurhada dvije osobe su smrtno stradale u napadu nožem, javile su agencije. Dvije osobe koje su poginule su državljani iz Ukrajine, a među četvero ranjenih troje su iz Srbije i jedna osoba iz Poljske, prenose mediji.

Nepozntog napadača, uhapsila je i ispitala policija, dodalo je ministarstvo u saopčenju. Plivao je do plaže prije nego je napao turiste.

U januaru 2016. tri su turista ranjena u Hurgadi u napadu hladnim oružjem koji su počinila dva muškarca osumnjičena za simpatiziranje džihadističke skupine Islamska država.

Egipatski ministar unutarnjih poslova i sigurnosnih snaga objavio je da se radi o jednom napadaču koji je u međuvremenu uhićen, a pokušavaju se utvrditi motivi napada.

Hurghada se prostire na 40 kilometara obale egipatskog Crvenog mora i poznato je po bogatoj ponudi za turiste željne ronjenja, noćnog života, restorana i hotela.

 

Ne propustite