ČETVORICA MLADIĆA GRUPNO SILOVALI 15-GODIŠNJAKINJU: 'Policija je kucala na vrata, začepili su mi usta'

Svijet
ČETVORICA MLADIĆA GRUPNO SILOVALI 15-GODIŠNJAKINJU: 'Policija je kucala na vrata, začepili su mi usta'
Četvorica mladića u ranim 20-ima grupno silovali 15-godišnjakinju na tulumu, ovo je bilo 2012. ali sad je suđenje i poroti su savjetovali da "se ne vode emocijama" dok odlučuju o kazni.

Četvorica mladića u ranim 20-ima grupno silovali 15-godišnjakinju na tulumu, ovo je bilo 2012. ali sad je suđenje i poroti su savjetovali da "se ne vode emocijama" dok odlučuju o kazni.

Četvoricu mladića tuži se zbog navodnog silovanja tada 15-godišnje djevojčice na tulumu u privatnoj kući 2012. godine, a prije konačnog donošenja presude poroti je glavni odvjetnik savjetovao da se ne vode "emocijama i suosjećanjem" dok odlučuju kako bi ih se trebalo kazniti, javlja BuzzFeed.

Četvorka o kojoj se radi su Christian Dickens (22), Aaron Jensen (23) i dvojica 21-godišnjaka koja su u vrijeme silovanja bila maloljetnici pa se njihova imena nisu objavila. Optuženi su da su napali 15-godišnjakinju u kući u Blue Mountains kraj Sydneya.


Djevojčica je tek 2013. silovanje prijavila policiji, no nije službeno dala iskaz do 2015., kad su sva četvorica optužena najmanje za teško seksualno zlostavljanje u društvu, no svi su rekli da nisu krivi. 'Krunska' odvjetnica Belinda Baker apelirala je pred porotom u sudnici Okružnog suda Downing Centre da se tijekom odluke o presudi ne vode emocijama koje mogu imati i prema četiri mladića i prema navodnoj žrtvi.

- Temeljito i razumno pogledajte sve dokaze - kazala je u završnoj riječi.

Djevojčica je ispričala da se sjeća kako se probudila u tamnoj prostoriji da bi shvatila da je jedan od mladića siluje. Drugi mu se pridružio, dok ih je molila da stanu. Ispričala je da je sve bilo jako bolno i da su sigurno morali shvatiti da ih moli da prestanu i da ne želi spolni odnos. Zatim je treći mladić pokušao silovati, a četvrti natjerati da ga oralno zadovolji, no to su mladići koji su tada bili maloljetni pa se njihova imena ne smiju objaviti,prenosi Jutarnji.

Policija pokucala na vrata kuće, oni joj začepili usta?

Djevojčica je ispričala da je u jednom trenutku došla policija i kucala na vrata kuće jer su ih očito pozvali susjedi koji su prijavili buku od tuluma, a silovanje se nastavilo jer joj je jedan od silovatelja u tim trenucima zatvorio usta da ne može zvati pomoć. Žrtva ih je konačno uspjela odgurnuti i napustili su prostoriju.

Mladići tvrde da se ništa od toga nije dogodilo, a jedan od njih je u svjedočenju ispričao da je samo jednom upoznao žrtvu i to dok ga je mjesecima nakon tuluma verbalno napala dok su se sreli u vlaku. Kazao je i da je bio pod tolikim utjecajem opijata da se samo sjeća kako se tu noć onesvijestio pred kućom u kojoj se odvijao tulum. Dodao je da se u nekom trenu probudio i vratio te prošao kraj sobe u kojoj mu se činilo "da dvoje ljudi ima spolni odnos".

Suđenje se nastavlja.

Ne propustite