KOMFORAN PRIJEVOZ: Čovjek svaki dan avionom putuje na posao

Zanimljivosti
KOMFORAN PRIJEVOZ: Čovjek svaki dan avionom putuje na posao
Pet dana u sedmici Fon Badinski ustaje u pet sati, zatim se odveze do aerodroma.

Mnogima je ova vrsta putovanja na posao prosto nezamisliva, Fon Badinski se ne zamara puno šta će drugi reći. Kada sleti na aerodrom u Oaklendu, čeka ga drugo vozilo na parkingu aerodroma, kojim odlazi na posao, u svoju poslovnu zgradu u San Francisku.Kurt fon Badinski, mehanički inženjer i suosnivač tehnološke kompanije u San Francisku, svaki dan putuje na posao šest sati.

I dok bi mnogi pomislili da sebi može priuštiti daleko komforniji prijevoz, on to i čini, jer svaki dan avionom putuje iz Los Angelesa na posao u San Francisko, i uveče se vraća kući, gdje provodi vrijeme sa svojom porodicom. Njegov radni dan izgleda nevjerovatno uzbudljivo, jer tokom dana pređe pola SAD.

Naime, pet dana u sedmici Fon Badinski ustaje u pet sati, zatim se odveze do aerodroma "Bob Hoper Burbank", nakon čega slijedi let od sat i po do Oaklanda, udaljenog 568 kilometara.

Nakon što prođe kontrolu, on prolazi mimo terminala, što mu dodatno uštedi na vremenu. S obzirom na to da je stalni putnik, on može da preskoči dodatne bezbjednosne kontrole i ukrcava se u avion u roku od nekoliko minuta nakon što se parkira na parkingu aerodrom, prenose Nezavisne.

Nakon što sjedne u avion, on to vrijeme koristi da se pripremi za novi radni dan, pregleda dokumentaciju i dnevni raspored. Zapravo, većina industrijalaca čini isto to, kako bi najkvalitetnije iskoristili vrijeme dok su u avionu.

S obzirom na veliku razdaljinu od kuće do posla, nekada zna ustati po sunčanom vremenu, a da ga u San Francisku dočekaju magla i kiša. Ipak, on je navikao na to i uvijek ima nešto rezervno za obući.

- U početku mi je to bio veliki problem, ali sada sam se već navikao, tako da me ništa ne može iznenaditi - , kaže Fon Badinski.


Njegov radni dan počinje u 8.30 i on bez ikakvih problema stiže na posao na vrijeme. Obično radi do 17 časova, kada se ponovo vozi do aerodroma, jer ima let u 19.15. Kući bude negdje oko 21 čas, taman na vrijeme za večeru s porodicom.

- Iako je mnogima nezamislivo ovo što radim, ja sam na taj način uspio da kombinujem posao i porodični život i, samim time, imam sve što želim; živim u Los Anđelesu, gdje sam oduvijek želio, a radim tamo gdje je većina sjedišta tehnoloških kompanija i gdje smo u centru zbivanja - , kaže Fon Badinski.


Govoreći o svom načinu života, Fon Badinski kaže da je za njega svaki dan neizmjerno uzbudljiv.

- Zamislite, svaki početak dana mi je izuzetno uzbudljiv, jer znam da ću za par sati biti u sasvim drugom dijelu države - , kaže on.


Kada se sve uzme u obzir, on dnevno pređe 1.239 kilometara, uz dva leta i dvije vožnje automobilom. Na kraju dana, on ipak uživa u toplini svog doma, što prema njegovim riječima, nema cijenu.

Ne propustite