Mladunče trčalo za autom misleći da mu je ono mama! (VIDEO)

Zanimljivosti
Mladunče trčalo za autom misleći da mu je ono mama! (VIDEO)
“Putovali smo ka Mata Mati, kada smo ugledali majušno mladunče gnua. Isprva nismo mogli da shvatimo šta se dešava. Kad god bi neki auto krenuo, gnu bi potrčao za njim, i zaustavljao se kad i on”, rekao je Zahir.

Maleni gnu je bio nestašan, pa je odlutao od krda. Čim je shvatio da se izgubio, potrčao je za automobilom, za koji je mislio da je njegova majka.


Snimak su snimili Zahir i Asma Ali u Nacionalnom parku “Kgalagadi Transfrontier”. 

Putovali smo ka Mata Mati, kada smo ugledali majušno mladunče gnua. Isprva nismo mogli da shvatimo šta se dešava. Kad god bi neki auto krenuo, gnu bi potrčao za njim, i zaustavljao se kad i on”, rekao je Zahir. 

“Prošlo je neko vrijeme, a krda i dalje nije bilo na vidiku, pa smo shvatili da se mališa verovatno izgubio. Znali smo da je njegov prirodan instinkt da prati najveći objekat u blizini, kao što bismo i mi to činili u krdu”, dodao je. 

S obzirom na to da je mali gnu bio sam i da mu je prijetila velika opasnost od lavova i geparda koji žive u toj oblasti, Alijevi su počeli da prate automobil za kojim je trčalo mladunče. 

Međutim, gnu se tada okrenuo ka automobilu koji je dolazio iz suprotnog pravca i krenuo za njim… 

Alijevi su nekako uspjeli da navedu mladunče da priđe njihovom automobilu, i uspjeli u tome. 

Mališa je bio toliko zbunjen, da je počeo da sisa automobilsku gumu! 

Par je odlučio da riješi problem tako što će potražiti krdo. Zahir je vozio polako, gnu ga je pratio u stopu, sve dok zaista nisu naišli na grupu od pedesetak gnuova. 

Mladunče je zastalo i u tom trenutku je ka njemu potrčala njegova majka. 

Odmah je počeo da sisa. Kakva divna avantura! Tako smo srećni što se sve lepo završilo i što smo mogli ovu priču da podelimo sa drugima”, zaključio je par.

(Izvor:b92.net)

Ne propustite