Zaboravite na jogurt, OVO JOŠ UČINKOVITO UMIRUJE OPEKLINE OD SUNCA!

Zanimljivosti
 Zaboravite na jogurt, OVO JOŠ UČINKOVITO UMIRUJE OPEKLINE OD SUNCA!
Crvene tragove i bolna mjesta obično mažemo jogurtom ili nekim drugih hladnim kremama, ali sada znamo i za još jedan učinkovit način kako ih ublažiti.

Često zaboravljamo da mazanje tijela kremama sa zaštitnim faktorom ne znači da smo slobodni ‘pržiti’ se na suncu od jutra do mraka, već da je naša koža zaštićena određeno vrijeme pa čak i kada smo u hladu.

Međutim, radije ćemo ignorirati sve te stvari i lagodno se sunčati dok ne osjetimo nalet vrućine i bol, a onda je gotovo. Zaradile smo opekline. One ne moraju odmah biti vidljive niti bolne, već tek kada se malo ohladimo.

Crvene tragove i bolna mjesta obično mažemo jogurtom ili nekim drugih hladnim kremama, ali sada znamo i za još jedan učinkovit način kako ih ublažiti. Na Instagramu je odjeknula slika australskog igrača ragbija Alexisa Caughta u kojoj leži u kadi punoj poznatog engleskog Earl Grey čaja.

caj

Ispod slike je napisao: “Nikada nisam dobio toliko ‘wtf’ reakcija od vas nego kad sam objavio Earl Grey kupku. Nisam se zezao! Ne, to nije britanski recept za umjetnu preplanulost već recept za njegu kože koji sam dobio od moje bake. Ako ste bili na suncu, legnite u hladnu kupku u koju ste ulili Earl grey čaj (unutra ostavite i vrećice). Tanini iz lišća i bergamot smiruju i regeneriraju vašu kožu. A usto i super miriše..vjerujte mi!”

Allure je ljekovitost ovog čaja potvrdio i kroz razgovor sa dermatologinjom S. Manjulom Jegasothy iz Miamija: “Iako se ovo nije znanstveno proučavalo, kupanje u Earl Grey čaju može stvarno umiriti kožu. Ulje bergamota koje ovaj čaj sadrži suzbija dušikov oksid koji je često prisutan kod opeklina.”

Ne propustite