OVAKO SE PREDAO BOMBAŠ IZ KRAGUJEVCA: 32 sata trajala opsada zgrade, TEŠKI PREGOVORI IPAK USPJEŠNO OKONČANI!

Region
OVAKO SE PREDAO BOMBAŠ IZ KRAGUJEVCA: 32 sata trajala opsada zgrade, TEŠKI PREGOVORI IPAK USPJEŠNO OKONČANI!
Nemanja Gavrilović (36) predao se u srijedu policiji poslije 32 sata skrivanja u podrumu.

Nemanja Gavrilović (36) predao se u srijedu policiji poslije 32 sata skrivanja u podrumu. Predali su se i mladići Luka B. i Milan T, koji su se sa Nemanjom krili iz solidarnosti.

Nemanja Gavrilović (36) iz Kragujevca predao se u srijedu policiji poslije 32 sata i izašao iz podruma u kom je bio zatvoren naoružan.

Par sati ranije pregovarački tim policije uspio je da nagovori maloljetnog Luku B. (17) i njegovog prijatelja Milana T. (18) da se predaju.

Tokom dana Gavrilović je predao dvije bombe i automatsku pušku, ali je, prema nezvaničnim informacijama, kod sebe zadržao još nekoliko ručnih bombi,prenosi Informer.

Filmska jurnjava je počela prekjuče u prepodnevnim časovima kada je policija otkrila Nemanju Gavrilovića za kojim je bila raspisana potjernica zbog pokušaja ubistva još iz 2014. godine.

- On je bio u društvu Luke B., za kog se pretpostavlja da je njegov pastorak i maloletnikovog druga Milana T. Svi zajedno su bežali od policije i sakrili su se u jedan podrum u zgradi u Ulici Svetozara Markovića 101. U jednom trenutku je Gavrilović pozvao policiju i rekao da će se predati, ali je tu odluku promenio i ostao sa mladićima zabarikadiran - navodi naš izvor iz istrage.

On dodaje da pošto su odbili da izađu iz podruma ubrzo iz Beograda stigla policijska ekipa pregovarača, koji su odmah s njima stupili u kontakt i počeli pregovore o mirnoj predaji.

kragujevac-1
Stanari zgrade u Ulici Svetozara Markovića 101 kažu da im nije prijatno jer se u podrumu nalazi naoružan čovjek.
- U toku dana se iznenada pojavila policija i rekla da svi moramo da napustimo stanove. To smo i učinili i napolju bili više od 15 sati. Srećom, sada su počeli da nas puštaju da uđemo. Nadamo se da će ova kriza biti brzo rešena - naveo je jedan od komšija.

- Informacije koje su sakupljene od osoba koje ih poznaju ukazivale su da su se mladići ugledali na kriminalce, naročito na one iz filma "Vidimo se u čitulji", pa su htj eli da se solidarišu sa Gavrilovićem. Nakon dvadesetak sati ipak je napravljen dogovor sa mladićima i oni su se predali. Policija ih je zatim razoružala i sprovela u stan Milanove majke koja živi u istoj zgradi u kojoj su bili zatvoreni u podrumu - navodi naš sagovornik.

Ne propustite