Stradali svi usjevi: 'Tuča joj je razbila glavu, jedva smo joj zaustavili krvarenje...'

Region
Stradali svi usjevi: 'Tuča joj je razbila glavu, jedva smo joj zaustavili krvarenje...'
Mira Fodor (55) iz međimurske Sivice kolegici je jedva zaustavila krvarenje na glavi.

Mira Fodor (55) iz međimurske Sivice kolegici je jedva zaustavila krvarenje na glavi. Obje ih je zasula tuča veličine teniske loptice. Obje su pune modrica. 

Na polju smo kolegica i ja brale luk. Odjednom je počeo padati led. Bio je velik kao teniska loptica. Snašla sam se i na glavu stavila pleteni koš. Ona se nije snašla pa joj je led razbio glavu. Obje smo pune modrica, rekla nam je jučer Mira Fodor (55).  


 U utorak oko 17.30 sati Sivicu u Međimurju zahvatilo je jako nevrijeme. Olujni vjetar je drvenu kućicu kraj autobusne postaje bacio na parkirani automobil, a više ljudi ima modrice od leda po cijelom tijelu. Stanovnici kažu da su im stradali svi usjevi i da je kukuruz također propao.  

hrv
- Kolegici smo jedva zaustavili krvarenje. Prvo smo joj alkoholom dezinficirali ranu na glavi, a onda sprejali sprejem za ozljede. Imam 30 modrica veličine breskve, najviše po leđima i vratu. Svaka ima malu ranu od udara. Jedva hodam, mislila sam da mi je slomljeno stopalo - opisuje Mira nevrijeme koje je trajalo samo 10-ak minuta, a čije će se bolne posljedice osjećati još danima. Nešto kasnije, oko 20.30 sati, more se naglo dignulo u Malom Lošinju i poplavilo obalu,prenosi 24sata.

Led u Sivici ozlijedio više ljudi, plimni val poplavio je Mali Lošinj, a vjetar u Starigradu odnio trampolin i tobogan 

 

- Odjednom je došao velik nalet vjetra i kiše. U tom trenutku sve je bilo puno turista. Svega minutu kasnije more se počelo dizati. Za četiri minute je prešlo razinu kopna i poplavilo prvu liniju kuća, parkiranih vozila, slastičarnica, kafića i muzej Apoksiomena. Svi su pobjegli pod natkriveni dio - kaže čitatelj koji nam je poslao snimke. Dodaje kako je more na obali naraslo do koljena. 


- Nisu se vidjeli vezovi. Jednu jahtu je odnijelo na rivu, ali kasnije se vratila. Drugu su turisti držali da je ne baci na obalu. More je ušlo 20-ak metara na obalu. To je potrajalo 10-ak minuta, a onda se more povuklo - govori čitatelj.     


Zaključuje kako je zadnji put tako bilo 2008., ali tad se more podiglo puno manje. Jak nalet vjetra oko 21.20 sati zahvatio je i Starigrad kraj Paklenice te odnio dječji trampolin i tobogan.  

 

- Kad ga je diglo u zrak, na toboganu nije bilo djece. Tobogan je bio u zraku 10-ak metara, a odnijelo ga je 50-ak metara na terasu obližnjeg restorana. Čuo se gromoglasan zvuk kad se srušio na restoran jer je sravnio prometni znak - opisuje čitatelj. Konobar restorana na koji je doletio tobogan kaže da nije bilo tako dramatično.  


- Vjetar je doista digao tobogan na napuhivanje visok šest-sedam metara i bacio ga na terasu restorana, ali nitko nije bio ugrožen jer su se svi gosti nakon prvih kapi kiše povukli s terase restorana u zatvoreni prostor - rekao nam je konobar. Slično nam je kazao i M. Z. (47), vlasnik dvorca na napuhivanje.  


- Čim je bura zapuhala i vidjelo se da stiže nevera, izvadio sam djecu iz tobogana i trampolina. Sva djeca su se na vrijeme sklonila. Hvala dragom Bogu da nitko nije ozlijeđen i to je jedino bitno - kazao nam je vlasnik. 


 U međuvremenu je zbog velike štete u poljoprivredi od nevremena praćenog jakom tučom krapinsko-zagorski župan Željko Kolar proglasio elementarnu nepogodu za područje Krapine, Pregrada i za područje Općine Petrovsko.

Ne propustite