POŽAR NA ČVRSNICI/Operativni centar civilne zaštite HNK za Novi.ba: Ozbiljna je količina dima, čekamo reakciju Oružanih snaga BiH

Bosna i Hercegovina
POŽAR NA ČVRSNICI/Operativni centar civilne zaštite HNK za Novi.ba: Ozbiljna je količina dima, čekamo reakciju Oružanih snaga BiH
Požar na planini Čvrsnica kod Jablanice još uvijek nije pod kontrolom, a kako je za Novi.ba kazao Pero Pavlović, glasnogovornik Operativnog centra civilne zaštite HNK, u ovom trenutku čekaju odgovor Oružanih snaga BiH na zahtjev Civilne zaštite Jablanica kako bi pomogli u gašenju.

Požar na planini Čvrsnica kod Jablanice još uvijek nije pod kontrolom, a kako je za Novi.ba kazao Pero Pavlović, glasnogovornik Operativnog centra civilne zaštite HNK, u ovom trenutku čekaju odgovor Oružanih snaga BiH na zahtjev civilne zaštite Jablanica kako bi pomogli u gašenju.

- Nemamo značajnih promjena u odnosu na jutrošnji izvještaj, osim da je sada ozbiljna količina dima i očekujemo reakciju Oružanih snaga BiH, da pošalju helikopter koji će djelovati na ovom području. I dalje je požar na nepristupačnom terenu, ljudi prate situaciju i još uvijek nema potrebe za nekim alarmantnim mjerama, bitno je samo da helikopter djeluje iz zraka - kazao je Pavlović.

Podsjećamo, požar na Čvrsnici je aktivan već danima, gori borova šuma, a zbog jako strmog terena iz Službe civilne zaštite Jablanica ponovo su uputili zahtjev za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH.

Ne propustite