Lješnjak parfe torta

Kuharica
Lješnjak parfe torta
Savršena kombinacija lješnjaka i čokolade.

Savršena kombinacija lješnjaka i čokolade.

Sastojci

    Biskvit
     5 bjelanjaka
     120 g šećera
     120 g lješnjaka
     2 žlice kakaa
    Čokoladna krema
     3 jaja
     80 g šećera
     200 g čokolade
     150 g maslaca
    Vanilija krema
     5 žumanjaka
     5 žlica šećera
     1 puding od vanilije
     1/2 l mlijeka
     3 žlice oštrog brašna
     2,5 dl vrhnja za šlag


Priprema

Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postepeno dodavati šećer. Kuhačom lagano umiješati oguljene, mljevene lješnjake i kakao. Kalup veličine 28 cm namazati maslacem i posuti brašnom. Uliti smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ̊ C  15-20 minuta.
    

Čokoladna krema

Jaja skuhati na pari, dodati  čokoladu i otopiti. Skinuti s vatre i odmah mikserom umutiti 150g maslaca. Ohladiti.
    

Vanilija krema

Kremu skuhati kao puding. Ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti 2,5 dl umućenog vrhnja za šlag. Tortu slagati na tacnu, staviti obruč oko biskvita. Hladan biskvit poškropiti toplim mlijekom (oko 1 dl).  Biskvit premazati  čokoladnom kremom i ostaviti u zamrzivaču 1 sat. Premazati vanilija kremom te ostaviti u hladnjaku preko noći. Skinuti kalup te tortu ukrasiti šlagom.

Izvor:coolinarika.com

 

Ne propustite