Pronašli nestalu djevojčicu iz Doboja: U ŠUMI SE SAKRILA OD PIJANOG OCA!

Bosna i Hercegovina
Pronašli nestalu djevojčicu iz Doboja: U ŠUMI SE SAKRILA  OD PIJANOG OCA!
Djevojčica nije htjela izaći iz skrovišta iako su je policajci dozivali, dok joj nisu rekli da je njen otac odveden iz kuće.

Petnaestogodišnja djevojčica iz Doboja pobjegla je od kuće u šumu zbog straha od oca koji je često pijan maltretirao članove porodice. Saznavši za ovaj slučaj, intervenisali su pripadnici PU Doboj. Njihove kolege iz Modriče također su intervenisale zbog istog krivičnog djela - nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Preduzimajući radnje na utvrđivanju zašto je od kuće pobjegla 15-godišnja djevojčica sa područja Doboja, pripadnici PS Doboj 2 došli su do saznanja da Đ. N, otac maloljetnice, svakodnevno konzumira alkohol, nakon čega se agresivno ponaša i maltretira članove porodice. Pošto se radi o osobi koja je ranije liječena od konzumiranja alkohola, Đ. N. je prevezen u dobojsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Po dokumentovanju, protiv Đ. N. Okružnom javno tužilaštvu Doboj policija će podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilje u porodici.

Kako saznajemo, nestanak 15-godišnjakinje Đ. N. je prijavio 8. jula, navodeći da se djevojčica iz kuće udaljila prethodne noći oko 23.30 sati. Pregledom terena, u jutarnjim časovima 10. jula policijski službenici pronašli su djevojčicu u obližnjoj šumi.

Djevojčica nije htjela izaći iz skrovišta iako su je policajci dozivali, dok joj nisu rekli da je njen otac odveden iz kuće.

U drugom slučaju, policajci iz Modriče u ponedjeljak su uhapsili N. I. iz Modriče, koji je u vidno alkoholisanom stanju fizički napao punca nakon što je N. I. istjerao iz kuće svoju suprugu, prenosi Oslobođenje.

Povrijeđeni je, nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Modriča, prevezen u dobojsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Alkotestiranjem u službenim prostorijama kod N. I. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,04 gr/kg.

Ne propustite