Jeziva teorija zavjere kruži Srbijom: Objavljen video tuče u kojoj su Srbi nasmrt pretukli Amerikanca

Region
Jeziva teorija zavjere kruži Srbijom: Objavljen video tuče u kojoj su Srbi nasmrt pretukli Amerikanca
Bakari Henderson ubijen je na Zakintosu poslije tuče, a svijetom je odjeknula vijest da su u toj tuči učestvovali Srbi.

Bakari Henderson ubijen je na Zakintosu poslije tuče, a svijetom je odjeknula vijest da su u toj tuči učestvovali Srbi.

Uhapšeno je šestorica Srba i jedan Grk, barmen noćnog kluba na plaži Lagana, i terete se za teško krivično djelo grupnog ubistva s predumišljajem, objavili su grčki mediji.
 
U međuvremenu se pojavio i snimak tuče u kojoj je Amerikanac smrtno stradao, a koji je emitovala grčka televizija.


 Na njemu se vide momci koji se tuku, ali je riječ o snimku tuče koja se na Zakintosu dogodila 2011. godine! Snimak su ubrzo prenijeli svjetski i beogradski mediji.
 
 


Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da šestorica srpskih državljana koji su uhapšeni u Grčkoj zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog državljanina na Zakintosu, nisu od ranije poznati srpskoj policiji i da se pretpostavlja da nisu iz kriminogene sredine.

"Mi smo u kontaktu sa njihovim porodicama i kao država činimo sve što možemo", kazao je Stefanović novinarima.

Međutim, sve to je ponovo podgrejalo tezu da osumnjičeni Srbi nisu krivi, odnosno da su oni upravo branili djevojku, posle čega je došlo do masovne tuče.
 
Sedmorica Srba i grčki državljanin trebalo bi sutra da budu sprovedeni iz pritvora na saslušanje pred istražnim sudijom, gdje će imati priliku da iznesu odbranu.
 
Misteriozna konobarica
 
- Navodno, Amerikanac je slikao selfi s konobaricom, koja ga je zbog toga odgurnula. Tada su se umiješali Srbi i barmen Giorgos Skijadopulos i došlo je do tuče. Ubistvo je izazvalo veliki revolt, pa se uhapšeni nalaze pod jakim mjerama obezbjeđenja - navode mediji,prenosi Avaz.
 
Mladić S. G., svjedok obračuna, ispričao je medijima da naši državljani nisu krivi, kao i da je do nesporazuma došlo zbog djevojke, ali nije pominjao konobaricu.
 
On je naveo da je do incidenta došlo kad je Amerikanac ispred bara prišao jednoj djevojci, koja ga je potom odbila.
 
- Na nekih deset metara ispred bara bila je jedna djevojka. Dok je prolazio krenuo je da flertuje s njom, na šta je ona rekla da je ostavi na miru. On je nju uhvatio i isjekao nekako, izgleda da je imao neki prsten, nešto tako.
 
Djevojci je krenula krv, zbog čega mu je grupa Srba i prišla - rekao je on.
 
Svjedok, koji inače radi u baru ispred kojeg se dogodila tragedija, navodi da je Amerikanac nakon toga bacio flašu i isjekao jednog Srbina po licu.

- Oni su krenuli ka njemu, na 50 metara su ga sustigli, udarili ga nekoliko puta i on je nezgodno pao i udario glavom - dodao je očevidac.

Ne propustite